Sonia Grande

Sonia Grande ( Oviedo , 1964 ) este un designer de costume spaniol, câștigător al Premiul Goya pentru cele mai bune costume în 1999 pentru filmul lumina ochilor dumneavoastră .



Biografie

Înscriși la Școala Regală de Arte Dramatice , a început să lucreze în teatru cu regizori de talia lui Miguel Narros , în conformitate cu care a participat la asamblarea Visul unei nopți de vară (1986), de William Shakespeare , unul la care urmeze un an mai târziu incurcaturile de Scapin de Molière , la Teatrul spaniol . De asemenea , a făcut la început, un raid în fața camerei de filmat, prezentând programul cultural Pinboard (1986) , în spaniolă de televiziune , cu Aurora Redondo .

Din 1990 , atunci când sunt complet dedicate proiectarea costume de film, fiind responsabil pentru o mare parte din cele mai importante titluri ale filmelor spaniole în ultimele două decenii.

Subliniază colaborarea cu regizori spanioli cele mai notabile , cum ar fi Alejandro Amenábar , Pedro Almodóvar , Fernando Trueba , Icíar Bollaín și José Luis Cuerda . De asemenea , Woody Allen a avut – o în ultimele patru producții ale Vicky Cristina Barcelona , Midnight in Paris , la Roma , cu dragoste și Magic în lumina lunii . 2

El a fost nominalizat de nouă ori pentru Premiile Goya , obtinerea de fata visurilor tale (1999), de Fernando Trueba.

Filmografie

  • 2016 Julieta
  • 2015 regresie
  • 2014 Magic în lumina lunii
  • 2012 La Roma , cu dragoste
  • 2011 Midnight in Paris
  • 2010 Chiar și ploaie
  • 2009 nu este atât de ușor
  • 2009 Broken Embraces
  • 2008 Blind floarea – soarelui
  • 2008 Vicky Cristina Barcelona
  • 2007 Lola, filmul
  • 2007 Miguel y William
  • 2007 Manolete
  • 2006 Educația Zânelor
  • 2005 material seminal, o poveste de dragoste
  • 2004 Seaward
  • 2004 oribila crimă de stradă ritual Tribulete
  • 2004 Romasanta
  • 2004 Târfa și balena
  • 2003 Sfârșitul unei Mystery
  • 2002 Vorbeste cu ea
  • 2002 Fatum
  • 2001 Sin.noticias lui Dumnezeu
  • 2001 Alte
  • 2000 Fugitivas
  • 2000 Marian Anul
  • 1999 Limba Butterfly
  • 1999 Lupii Washington
  • 1998 Fata visurilor tale
  • 1998 O zi în soare
  • 1996 Îngerul Păzitor
  • 1996 ca un fulger
  • 1996 La Celestina
  • 1993 Truhanes

Bibliografie

  • profilul IMDb
  • Sonia Grande, „Asturiana a lunii“ din decembrie pentru cariera triumfală în filmul
  • Interviu în La Voz de Asturias , 23 decembrie 2009
  • Interviu în Diario El Pais , 22 decembrie 2009