Sandy Powell

Sandy Powell (n. Londra , Anglia , 7 aprilie din 1960 ) este un designer de costume britanic. 1 2



El a părăsit Saint Martin School of Art din Londra , înainte de finalizarea studiilor lor , din cauza oferte de lucru , printre altele, Derek Jarman . 1 2

Pentru modelele sale costume el a fost nominalizat de douăsprezece ori Oscarurile rezultat prin câștigarea de film Shakespeare in Love (1998), The Aviator (2004) și Young Victoria (2009). Ea a fost nominalizat treisprezece ori premii BAFTA , care acâștigat pentru

Filmografie


an film notițe
1991 Eduardo a II-
1992 Orlando Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
The Crying Game
1994 Interviu cu un vampir Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
1995 Rob Roy
1997 Wings of the Dove Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
1998 Shakespeare in Love Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
Velvet Goldmine Premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
Nominalizat – Oscar pentru cel mai bun design de costume
1999 Sfârșitul aventurii Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
2002 Departe de Rai
Bandele din New York Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
2003 Sylvia
2004 Aviatorul Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
2005 D-na Henderson Presents Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
2006 defunct
2008 The Other Boleyn Girl
2009 Tânărul Victoria Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
BAFTA pentru cele mai bune costume
2010 Shutter Island
vijeliei Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
2011 Hugo Nominalizat – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
2013 Lupul de pe Wall Street
2015 colinda Remarcabil – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume
Cenușăreasă Remarcabil – Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
Nominalizat – premiul BAFTA pentru cele mai bune costume

Premii și nominalizări

Oscarurile

Articol principal: Premiul Oscar pentru cele mai bune costume
an film rezultat
2016 colinda nominalizat
Cenușăreasă nominalizat
2012 Hugo nominalizat
2011 vijeliei nominalizat
2010 Tânărul Victoria câștigător
2006 D-na Henderson Presents nominalizat
2005 Aviatorul câștigător
2003 Bandele din New York nominalizat
1999 Shakespeare in Love câștigător
Velvet Goldmine nominalizat
1998 Wings of the Dove nominalizat
1994 Orlando nominalizat

Premiile BAFTA

Articol principal: BAFTA pentru cele mai bune costume
an film rezultat
2016 colinda nominalizat
Cenușăreasă nominalizat
2012 Hugo nominalizat
2010 Tânărul Victoria câștigător
2006 D-na Henderson Presents nominalizat
2005 Aviatorul nominalizat
2003 Bandele din New York nominalizat
2000 Sfârșitul aventurii nominalizat
1999 Velvet Goldmine câștigător
Shakespeare in Love nominalizat
1998 Wings of the Dove nominalizat
1995 Interviu cu un vampir nominalizat
1994 Orlando nominalizat

Bibliografie

  1. ↑ Salt la:a b Ide, Wendy (15 februarie 2008). „Sandy Powell Ceea ce este nevoie pentru a fi un designer de costume“ (în limba engleză) . Accesat 09 ianuarie 2016 .
  2. ↑ Salt la:a b Harries, Rhiannon (04 septembrie 2010). “Cum ne – am cunoscut: Lea Anderson & Sandy Powell” (în limba engleză) . Accesat 09 ianuarie 2016 .