Ricky Nelson

Eric Hilliard “Ricky” Nelson , de asemenea , cunoscut sub numele de Rick Nelson ( 8 din arminden din 1940 – 31 decembrie din 1985 ), a fost un cântăreț de rock and roll și actor, unul dintre primii idoli tineri americani .



Biografie

El a fost născut în orașul Teaneck, New Jersey , a fost fiul mai mic al lui Ozzie Nelson , liderul unui trupa mare , iar Harriet Hilliard Nelson , trupa lui vocalistului. Împreună cu fratele său David Nelson, familia a jucat în programul de radio și de televiziune numit Aventurile lui Ozzie și Harriet ( Aventurile lui Ozzie și Harriet ) de la 1944 pentru a anul 1966 la televizor; până în 1949 la radio, pentru un timp de copii au fost înlocuite uneori cu actori profesioniști la radio.

Muzicale și film de carieră

Ricky a inceput cariera muzicala in rock and roll în anul 1957 . El a înregistrat single- ului de debut, piesa am walkin ‘ scris de celebrul compozitor Fats Domino . Ricky tânjea după succesul , apoi Elvis Presley bucurat. Primul sau single a ajuns în poziția numărul patru în topurile muzicale. Curând, fiecare televizor spectacol sa încheiat cu o prezentare a „Ricky“.

Din 1957 până în anul 1962 , Ricky a avut 30 de piese în top 40 al Billboard , mai mult decât orice alt artist din acel moment , cu excepția Elvis Presley. Multe dintre primele piese au fost hit – uri duble în Billboard Hot 100 , deoarece single -ul a avut atât o latură A și B. (pentru mai multe informații a se vedea schimbări în politicile Hot 100 )

In anul 1959 , el a jucat in filmul ” Rio Bravo ” , cu John Wayne și Dean Martin . El a sărbătorit ziua lui 18 în timp ce filma filmul in Tucson , Arizona . În 1960 a jucat alaturi de Jack Lemmon mai nebun barca armată (The navă din nebunesc armată). În aprilie din 1963 , el sa căsătorit cu Kristin Harmon, la care revista Life se face referire la ca „nunta anului“.

În afara aspectelor de promovare ale carierei sale, acesta este clar că Nelson știa și iubit muzica și a fost un cântăreț credibil înainte de a deveni un idol adolescent. El a fost ales în Hall Rock and Roll of Fame and roll în 1987 , și , de asemenea , pentru Hall of Fame Rockabilly .

Spre deosebire de multe idoli adolescent din timpul său, Nelson a arătat gustul său personal pentru a lucra cu muzicieni importanți , inclusiv James Burton, Joe Maphis, și Johnny Burnette. În anilor 1950 și începutul anilor 1960 târziu, Nelson a fost unul dintre artiștii care au vândut mai multe albume, depășit doar de Elvis Presley . Cu un singur său „Micul Fool Poor“ a devenit primul și singurul artist pentru a aduce primul No. 1 Billboard Hot 100 , la 8 aprilie din 1958 . În 1963 , el a semnat un 20 – an de contract cu compania de înregistrare Decca , dar nu a avut nici un hit – uri mari dupa simplu „For You“ , în 1964 . În cele mijlocul anilor 1960, a început să experimenteze cu genuri ca țară . Garden Party în 1972 sa bucurat de un succes moderat.

Ricky Nelson , de asemenea , a apărut în filme , cum ar fi Rio Bravo în 1959 și dragoste și sărutări în 1965 .

Moartea

În cele sfârșitul anilor 1970, viața Ricky a devenit un haos. Soția lui Kristin Harmon l – au divortat si a luat cu cei patru copii Tracy Nelson , Matthew Nelson , Gunnar Nelson și Sam Nelson . Nu mai a înregistrat mai multe cântece, iar când a cântat în direct nu mai era la fel. În 1985 , el sa alăturat un tur de nostalgie de stâncă în Anglia ; acest lucru a fost cel mai mare succes lui după cariera sa a fost aproape în zdrențe. El a încercat să facă același turneu în sudul Statelor Unite. În timp ce detaliile finale au fost aranjate pentru a începe turul, a murit la vârsta de 45 de ani , când avionul zboară spre prăbușit din Dallas, Texas , pentru a sărbători Anul Nou . Ultima piesa a jucat înainte de moartea sa a fost „Rave On“ de Buddy Holly .

Discografie

an album poziţia maximă
SUA US Țară CAN
1957 Ricky 1
1958 Ricky Nelson 7
1959 Ricky Sings din nou 14
Cântece de Ricky ( Ricky Sings Spirituals ) 22
1960 Mai multe melodii interpretate de Ricky 18
1961 Rick este 21 8
Album Seven De Rick 27
1962 Cele mai vândute de Rick Nelson 112
Este până la tine 128
Milioane de Sellers
O vacanta lunga
1963 Rick Nelson Sings pentru tine
Pentru dragostea ta dulce 20
1964 Rick Nelson Sings “For You” 14
Gândul lui Tu
1965 Spotlight pe Rick
întotdeauna cel mai bun
Dragoste și sărutări
1966 Bright Lumini și Muzică country
Țara Febra
Pe partea Flip
1967 O altă latură a lui Rick Nelson
1968 perspectivă
1970 în Concert 54 66
Rick Nelson Sings 196
1971 Rudy de-a cincea 204
1972 Partidul Garden 32 26 39
1974 Windfall 190 97
1977 CONSUMUL
1981 Joacă pentru a câștiga 153
1986 Memphis Sessions 62
1989 Orașul Lonesome
2006 Greatest Hits 56
2007 Rocks Ricky
„-“ indică faptul că a intrat în topuri.