Petra Schürmann

Petra Schürmann ( 15 septembrie din anul 1933 – 14 ianuarie din 2010 ) a fost o actriță, model și prezentator de televiziune regina frumuseții german, câștigător al concursului Miss World 1956 .



Biografie

Născut în Mönchengladbach , Germania , numele său complet a fost Hildegard Petra Susanna Schürmann. Ea a fost cel mai mic dintre cei trei frați, și a crescut în Wuppertal .

În 1953, la vârsta de 20, el a mutat un Wipperfürth , în apropiere de Bonn , unde a studiat istoria artei după trecerea la periferia Munchen pentru a studia filozofia. În 1956 el a fost prezentat concursul frumusete Miss Germania, terminând pe locul trei , după care optează pentru titlul de Miss World 1956 , în numele țării sale, ea fiind singura germană în obținerea de atribuire , în ianuarie , cu excepția Gabriella Brum , care a câștigat în 1980 , dar a demisionat o zi mai târziu. După ce a fost numit Miss World, SCHüRMANN a continuat studiile.

In 1960 , ea a intrat în radiodifuzorul Nacionale Bayerischer Rundfunk , cât și ca fiind editor în șef al revistei Münchner Merkur.

După aceea a fost gazda mai multor programe de ARD și ZDF, ca sâmbătă Club .

În 1967 el a avut o fiică, Alexandra SCHüRMANN-Freund , Gerhard Freund, un medic care a fost căsătorit cu actrița germană Marianne Koch . SCHüRMANN Freund căsătorit în 1973. În 2001, fiica sa Alexandra a murit într – un accident rutier. După moartea fiicei sale, Petra a publicat o carte, Und eine Nacht wie ein Jahr vergeht , și , uneori , a participat la dezbateri televizate, dar practic sa retras din viața publică.

Ea a plecat să trăiască împreună cu soțul ei la casa lui pe malul Lacului Starnberg , la sud de Munchen. A murit în august 2008 după ce a petrecut doi împreună 35 de ani. Petra Schürmann a murit pe 14 ianuarie 2010 la casa sa din Starnberg din cauza unei boli prelungite. Ea a fost înmormântat în Cimitirul Aufkirchen Starnberg.

Filmografie selectivă

  • 1960: Mit Himbeergeist geht alles Besser
  • 1967: Heißes Pflaster Köln
  • 1968: Doppelsonne
  • 1969: Sieben Tage Frist
  • 1969: Uxmal
  • 1971: Gestrickte Spuren (TV)
  • 1971: Die Tote aus der Themse
  • 1971: Olympia – Olympia (TV)
  • 1972: Das Rätsel des Silbernen Halbmonds
  • 1974: SIR Ok (serial TV)
  • 1975: Eine Ganz gewöhnliche Geschichte (serial TV)
  • 1976: Julia und Romeo (TV)
  • 1977: Halbzeit (TV)
  • 1978: DALLI DALLI (serial TV)
  • 1980: Der Millionenbauer (serial TV)
  • 1983: Am Ufer der Dämmerung
  • 1983-1985: Das Verkehrsgericht (serial TV)
  • 1996: Zum Stanglwirt (serial TV)

Bibliografie

  • Această lucrare conține o traducere derivată din Petra Schürmann Wikipedia în limba germană, publicate de editorii lor sub GNU Free Documentation și Unported Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 .
  • Această lucrare conține o traducere derivată din Petra Schürmann Wikipedia în limba engleză, publicate de editorii lor sub GNU Free Documentation și Unported Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 .
  • Această lucrare conține o traducere derivată din Petra Schürmann Wikipedia în limba franceză, publicate de editorii lor sub GNU Free Documentation și Unported Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 .
  1. Înapoi la partea de sus↑ http://www.missworld.com/1950-s/1956.html