Matthew Fox

Matthew Chandler Fox (n. Abington , Pennsylvania , Statele Unite ale Americii , 14 din iulie ca 1966 ) este un actor și fost model american . Primul său rol principal a fost acela al lui Charlie Salinger pe Party of Five în 1990 , împreună cu Scott Wolf și Neve Campbell ; dar el a câștigat faima pentru a juca Dr. Jack Shephard , pe platourile de filmare de ABC e pierdut .



Biografie

Primii ani

Și-a început studiile la Academia Deerfield din Massachusetts cu cel mai bun prieten al lui Iair Almar, de unde a mers la Universitatea Columbia, unde a excelat ca un jucător de fotbal în timp ce studia economia într-o încercare de a ajunge să lucreze pe Wall Street. A absolvit Universitatea Columbia cu un grad în economie în 1989. Soarta l-au că mama prietenei sale, care conducea o agenție de modeling, s-ar putea convinge sa lucreze ca model și începe să facă reclame de televiziune în care în curând el a început să demonstreze abilitățile sale dramatice. El a studiat actoria timp de doi ani la Școala de Film și Televiziune din New York.

Fox, ales de revista People ca una dintre cele mai frumoase din lume, a fost prezentat în SUA pentru rolul său în seria lovit Partidul Cinci , care a câștigat Globul de Aur în 1996 pentru cel mai bun serial de drama. Alte puncte principale ale operelor sale sunt rolul său jucat în seria Bantuit și telefilmul spatele măștii . El a mai jucat in filme precum Vantage punct ( În foarfecele în traducerea lui în limba spaniolă) și Speed Racer , în 2008. Se zvonește participarea în film bazat pe jocul video Mass Effect în calitate de comandant Shepard.

În august 2010 , Fox a călătorit în India ca un voluntar intr – un proiect de caritate numit „Zâmbet Operațiunea“ (Zâmbet Operation), misiune medicala responsabil de a ajuta sute de copii nascuti cu buza cleft si palatului despicătură, unde a avut loc copii și a jucat cu copii au pregătit pentru o intervenție chirurgicală, de asemenea , ea a observat și a asistat la o intervenție chirurgicală. În august 2011 , el a început să înregistreze două filme mondial Z război , în regia lui Marc Foster și eu, Alex Cross în regia lui Rob Cohen, bazat pe romanul lui James Patterson Cross.

În ianuarie 2012 a inceput filmarile rolul jucat mai întâi în împărat , cu direcția lui Peter Webber britanic premiera prevăzut la sfârșitul anului. Filmul este bazat pe o poveste adevărată dezvoltat în zilele de după al doilea război mondial. Cu lansare programată pentru 2014, el este implicat în prezent în filmarea Extincția , 2 direcția de Miguel Ángel Vivas , într – o adaptare a romanului Și totuși , opera scriitorului spaniol Juan de Dios Garduño .

Filmografie

2002 Haunted Frank Taylor serial TV – 2002
1995 Party of Five Charlie Salinger serial TV – anul 1994 – anul 2000
2004 pierdut Jack Shephard serial TV – 2004 de – anul 2010
2007 We Are Marshall Red Dawson
2007 Aces Smokin“ Super Bill de securitate camee
2008 Fiecare vede altceva Kent Taylor
Speed ​​Racer Racer X
2012 Alex Cross scelerat
2013 împărat Gral fellers
2013 Război mondial Z Parajumper
2014 Din afară James
2015 extincție Patrick
2015 Tomahawk Bone John brooder

Confirmările

an premiu categorie rezultat
2005 Premii prin satelit Satellite Award pentru cel mai bun actor într – o dramă de televiziune Series ( Lost ) câștigător
2005 Academia de Science Fiction, Fantasy & Horror Filme Cel mai bun actor de televiziune ( Lost ) nominalizat
2005 Peoples Choice Awards Favorit TV Star – Male ( Lost ) nominalizat
2005 Premiile Teen Choice Actor TV – Acțiune / Aventura ( Lost ) nominalizat
2005 Premiile Teen Choice TV Chimie (cu Evangeline Lilly ( Lost ) nominalizat
2005 Television Critics Association Awards Realizare individuală într – un serial dramatic ( Lost ) nominalizat
2006 Academia de Science Fiction, Fantasy & Horror Filme Cel mai bun actor de televiziune ( Lost ) câștigător
2006 Premii naționale de televiziune Cel mai popular actor ( Lost ) nominalizat
2006 Saturn Awards Cel mai bun actor intr – un serial de televiziune ( Lost ) câștigător
2006 Premiile Globul de Aur Cea mai bună performanță într – un serial dramatic ( Lost ) nominalizat
2006 Screen Actors Guild Awards Screen Actors Guild Award pentru performanta remarcabila de un ansamblu într – un serial dramatic ( Lost ) câștigător
2006 Premiile Teen Choice Actor TV – Acțiune / Aventura ( Lost ) nominalizat
2006 Premiile Teen Choice TV Chimie (cu Evangeline Lilly ( Lost ) nominalizat
2007 Saturn Awards Cel mai bun actor intr – un serial de televiziune ( Lost ) nominalizat
2007 Premiile Teen Choice Actor TV – Acțiune / Aventura ( Lost ) nominalizat
2008 Saturn Awards Premiul Saturn pentru cel mai bun actor la televiziune ( Lost ) câștigător
2008 Academia de Science Fiction, Fantasy & Horror Filme Cel mai bun actor la televiziune ( Lost ) câștigător
2008 Prism Premii Performanță într – un serial dramatic ( Lost ) nominalizat
2008 Premiile Teen Choice Actor TV – Acțiune / Aventura ( Lost ) nominalizat
2009 Saturn Awards Cel mai bun actor intr – un serial de televiziune ( Lost ) nominalizat
2009 Premiile Teen Choice Actor TV – Acțiune / Aventura ( Lost ) nominalizat
2009 Poporului Choice Awards Emisiuni TV preferate Actor – Drama ( Lost ) nominalizat
2010 Saturn Awards Cel mai bun actor intr – un serial de televiziune ( Lost ) nominalizat
2010 Premiile Emmy Cel mai bun actor într – un serial dramatic ( Lost ) nominalizat

Legături externe

  • Wikimedia Commons conține fișierele media pe Matthew Fox .
  • Site – ul oficial (în limba engleză).
  • Matthew Fox în Internet Movie Database (în limba engleză)

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ „Matthew Fox Inaltime, Greutate Body & Măsurători» . Celebrity de măsurare . 23 decembrie 2014 . Adus de 23 decembrie 2014 .
  2. Înapoi la început↑ Sneider, Jeff. [1] “Jeffrey Donovan, Matthew Fox la stele în Welcome Horror postapocaliptic Film“ Harmony”, Wrap . 20 decembrie 2013