Mark Wahlberg

Mark Robert Michael Wahlberg ( Boston , Massachusetts , 05 iunie 1971) este un actor, model cântăreț și producător de televiziune american. Ca o cântăreață, el sa alaturat grupului rap Marky Mark & Funky Bunch , care a obținut un succes imens cu albumul muzica pentru People . Ca un actor, el a fost nominalizat la Oscar 2006 la categoria cel mai bun sprijin de actor pentru filmul The Departed . El este fratele actorului și muzician Donnie Wahlberg . El a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood pe 29 iulie 2010.



Biografie

Copilăria și tinerețea

Mark Wahlberg sa născut în Boston ( Massachusetts ). El este cel mai mic dintre nouă frați: Arthur, Jim, Paul, Robert , Tracey, Michelle, Debbie ( care a murit în 2003 la vârsta de44) și Donnie , pe fiii lui Alma Elaine (născută Donnelly) și Donald E. Wahlberg.

Bunicul patern a fost suedez și bunica paternă a fost irlandez, iar mama sa este engleza, franceza si-canadian coborâre irlandeză . El a făcut studiile secundare la Copley Square High School pe Newbury Street din Boston.

Cariera

În primul rând el a devenit faimos pentru a fi fratele lui Donnie Wahlberg , liderul adolescent trupa pop New Kids On The Block . Încurajat de succesul fratelui său, Wahlberg a început să înregistreze ca Marky Mark & Funky Bunch, un grup de rap care a condus și a câștigat cu succes Good Vibrations (No. 1 în EE. UU.) Și Wild Side din album muzica pentru oameni . El a fost descris ca sex simbol pentru fizicul său musculos, cu toate că el a fost implicat în controverse pentru performantele sale provocatoare. Pe ocazie, el a arătat fesele lui de pe scena. al doilea LP său, Trebuie să mă crezi , a fost un eșec.

In timp ce canta, Wahlberg a lucrat ca un model de publicitate și a făcut o serie de anunțuri de lenjerie de corp semnătură Calvin Klein , impreuna cu Kate Moss . În 1992, el a fost ales ca unul dintre cele 50 cele mai frumoase din lume de către revista People într – un număr al rețelei de televiziune VH1 a fost clasat pe locul 65 dintre cele mai sexy 100 de artiști și un alt număr de acest canal a fost ales numărul 1 din cele mai mari “farmecele 90” de mai sus Brad Pitt , George Clooney , Cameron Diaz și Pamela Anderson .

Ea a făcut debutul cinematografic în 1994 , în Renaissance Man , in care joaca Danny DeVito , iar în anul următor rostogoli alături de Leonardo DiCaprio , jurnale , în cazul în care el a arătat o mare performanță. De la Boogie Nights , criticii stânga impresionat de gama largă de interpretări și abilități.

El a refuzat roluri ca Linus Caldwell în filmul Ocean Eleven (jucat de Matt Damon ), de asemenea , Ennis Del Mar din Brokeback Mountain (interpretat de Heath Ledger ) și , de asemenea , a refuzat rolul principal al filmului Assault on Precinct 13 ( Assault on incinta 13 ). Este , de asemenea , a decis să nu să facă a doua parte a The Departed , care a regizat Martin Scorsese , cu participarea lui Jack Nicholson și rolul principal pe Leonardo DiCaprio si Matt Damon , care ia adus Wahlberg o nominalizare pentru cel mai bun actor in rol secundar la Globurile de Aur și cel mai bun actor de sprijin de la Oscaruri .

A participat în 2001 , în filmul The Perfect Storm , în rolul lui Bobby Shatford, unde a apărut în credite , împreună cu George Clooney . De asemenea , în 2001 ea a jucat Rockstar joacă Chris Cole, alături de Zakk Wylde .

Wahlberg cel mai bun salariu au fost de 15 milioane $ a primit pentru rolul său jucat în versiunea Planet of the Apes 2001.

El a produs timp de opt sezoane din seria Entourage de pe HBO , vag bazat pe evenimentele din propria sa viață. El a apărut în primul și al doilea episod al cincilea sezon și sesiunile de interviu în care echipa de producție și distribuție. El este , de asemenea , producător executiv al seriei Boardwalk Empire , și a declarat că, după ce a citit cartea pe care se bazează seria, convins Martin Scorsese să facă asta . 1

Wahlberg a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood pe 29 iulie 2010. 2

Viața privată

Wahlberg are patru copii cu Rhea Durham : Ella Rae, Michael, Brandan Joseph și Margaret Greacel. 3

Filmografie

Wahlberg în 2010 Premiile Oscar
an Titlul original caracter
1993 Profesorul (substitutul) Ryan Westerberg
1994 Renaissance Man (Renaissance Man) Tommy Lee Haywood
1995 Basketball Diaries băutură conținând un drog
1996 frică David McCall
1997 Boogie Nights Eddie Adams / Dirk Diggler
călător Pat O’Hara
1998 Big Hit (The Big Hit) Melvin Smiley
1999 trei regi Troy Barlow
Corruptor Danny Wallace
2000 Furtuna perfectă Bobby Shatford
curtile Leo Handler
2001 Rockstar Chris Izzy ‘Cole
Planeta maimuțelor Căpitanul Leo Davidson
2002 Adevărul despre Charlie Joshua Peters
2003 The Italian Job Charlie Croker
2004 I Heart Huckabees Tommy Corn
2005 patru frați Bobby Mercer
2006 invincibil Vince Papale
defunct Dignam
2007 trăgător Bob Lee Swagger
2008 Max Payne Max Payne
întîmplarea Elliot Moore
We Own the Night Joseph Grusinsky
2009 The Lovely Bones Jack Salmon
2010 The Fighter ‘Irish’ Mickey Ward
Ceilalți Detectiv Terry Hoitz
Data de noapte Hoollbrook
2012 Ted John Bennett
contrabandă Chris Farraday
2013 Lone Survivor Marcus Luttrell
Pain & Gain Daniel Lugo
2 Guns Michael “Stig” Stigman
oraș rupt Billy Taggart
2014 Transformers 4 vârsta Extincția Cade Yeager
2015 Acasă Tati Dusty Mayron
anturaj Mark Wahlberg (Sine) (Cameo)
Ted 2 John Bennett
Parior Jim Bennett
2016 Deepwater Horizon Mike Williams
2017 Transformers 5 Cade Yeager
2017 Tati Acasă 2: Parental Guidance Dusty Mayron

Premii și nominalizări

Oscarurile

an categorie film rezultat
2007 Cel mai bun actor în rol secundar defunct nominalizat
2011 Cel mai bun film The Fighter nominalizat

Globurile de Aur

an categorie film rezultat
2007 Cel mai bun actor în rol secundar defunct nominalizat
2011 Cel mai bun actor – Drama The Fighter nominalizat

Alegerea criticilor Movie Awards

an categorie film rezultat
2013 Criticii de Film Premiul pentru cel mai bun actor de acțiune Lone Survivor câștigător

Bibliografie

  1. Înapoi la început↑ “Boardwalk Empire Scorsese Oferte snubbed” (în limba engleză) . www.contactmusic.com. 23 septembrie 2010.
  2. Înapoi la partea de sus↑ Mark Wahlberg și are o stea pe Walk of Fame
  3. Înapoi la partea de sus↑ IMDB.com NBC lui The Tonight Show cu Jay Leno , difuzat 08 martie 2007.