Les Wampas

Les Wampas sunt un grup de punk francez . Acestea definesc muzica lor ca „yeye-punk“. Formată în 1983 , în regiunea Paris Ille de France, grupul se bazează în principal pe cifra de cântăreț, Didier Wampas . Grupul este în prezent formată din Jean-Mi Lejoux ( bas , ex Sateliți ), Jo Dahan ( chitara , ex – negru de mână ), Niko Wampas ( tobe ) și Phil Almosnino (chitară).



Les Wampas este cunoscut de texte umoristice de Didier Wampas, care cântă cu o voce în mod voluntar fals. Pe scenă, Didier Wampas debordează de energie, care traversează partea dinspre încăpere în alta sau nu ezita sa urce pe un scaun ridicat de către public. Legatura lui cu publicul este ilustrat prin piesa „Kiss“ ( de la albumul său sărut din 2000 ). De atunci, publicul a Wampas intră în joc Singer: la începutul fiecărui concert susține grupul cântând „Didier Wampas este regele“ , cuvintele din piesa „am auzit.“

În 2004 , grupul a fost nominalizat pentru „Victoires de la Musique 2004“ în „Grupul / artist revelație în concert al anului“. Nominalizarea a grupului este surprinzător, având în vedere că Wampas a jucat timp de 20 de ani.

Componentele

  • Didier Wampas ( Didier Chapedelaine ) – cântăreț
  • Jean-Mi – Low
  • Jo Dahan – chitară
  • Niko – Acumulator
  • Phil Almosnino – chitară

Alți membri

  • Marc Poliție – chitara
  • Ben Sam – bas

Discografie

  • Tutti Frutti ( 1986 ).
  • Chauds săruri et humides ( 1988 )
  • … Vous aiment ( 1990 )
  • et Simple Tendre ( 1993 )
  • Trop Precieux ( 1996 )
  • Chicoutimi ( 1998 )
  • Sarut ( 2000 )
  • Niciodată încredere într – un tip care , după ce a fost un derbedeu, joacă acum Electro ( 2003 )
  • Partea Rock’n’Roll 9 ( 2006 )
  • Les Wampas sont la Preuve que Dieu acolo ( 2009 )