Jesse Williams

Wesley J. Williams (n. Illinois , Chicago , 5 din august ca 1981 ) este un actor american și model. El este cunoscut pentru rolul său ca Dr. Jackson Avery în seria Anatomia lui Grey pe ABC și ca Leo în filmul Sisterhood de pantaloni Calatorind 2 . Mai mult decât atât stele în film de groază cabana din pădure .



Biografie

Williams, o mamă suedeză și tată afro – american, sa născut în Illinois, Chicago , la data de 5 august 1981. A absolvit în Africa Studii Americane și Arte Film și Audiovizual de la Universitatea Temple . A predat american, Studii din Africa și Studii de limba engleză la o școală publică din Philadelphia .

Cariera

În 2006, Jesse a participat la un episod din Law & Order . Între timp , el a jucat lucrări Off-Broadway American Drem și sandbox la Teatrul Cherry Lane din New York . Ambele au fost scrise și regizat de legendarul dramaturg Edward Albee .

În 2008, Williams a făcut debutul în film cu rolul lui Leo în filmul Sisterhood de pantaloni Calatorind 2 . El a jucat , de asemenea , Drew Collins , în două capitole din seria greacă .

În 2009, el a jucat Keya în episodul pilot al seriei Washingtonienne lanțul HBO și produs de Sarah Jessica Parker , care a fost niciodată eliberat. El a mai jucat în filmul Brooklyn Finest joacă Eddie Quinlain, care a fost lansat pe 05 martie ca 2010 . Jesse a apărut în opt episoade ale serialului de televiziune Dincolo de Break , Eric Medina.
El a semnat primul său rol principal în 2008 , ca Holden McCrea în filmul de groază cabana din pădure , produs de Joss Whedon și în regia lui Drew Goddard , care a avut premiera la 14 ianuarie 2011 .

În 2009 , Jesse a început să lucreze la al șaselea sezon al seriei de ABC Anatomia lui Grey realizarea rolului Jackson Avery, un chirurg nou sosit Spitalul Mercy West. La 08 iunie 2010 a fost anunțat că Williams ar fi o parte din distribuția seriei. Acest rol a fost în cele din urmă să- l catapultat la faima.

Jesse a lucrat ca un model pentru Kenneth Cole și a apărut în ediția limitată a cărții „About Face“ , de John Russo. Se pare că în videoclip pentru cantareata Rihanna „Russian Roulette“ , iar piesa „Fall In Love“ Estelle cu John Legend .

Filmografie

cinema
an titlu hârtie notițe
2008 Toți pentru unul 2 am citit
2010 Amos Brookyn Eddie Quinlain 05 martie 2010
2012 Cabana din pădure Holden McCrea
2013 Butler James Lawson
televizor
an titlu hârtie notițe
2006 Law & Order Kwame 1 episodul
2006 Dincolo de Break Eric Medina 8 episoade
2008 greacă Drew Collins 2 episoade
2009 Washingtonienne Keya El nu a primit să fie eliberat
2009-prezent Anatomia lui Grey Dr. Jackson Avery Costar