Jamie Campbell Bower

James Metcalfe „Jamie“ Campbell Bower ( Londra , Anglia , 22 noiembrie din 1988 ) este un actor , cântăreț și modelul britanic, cel mai bine cunoscut pentru a juca rolul lui Anthony Hope în Sweeney Todd și pentru rolul său ca caius în a doua jumătate a anului Twilight : New Moon . În afară de a fi ales pentru rolul Gellert Grindelwald tânăr în Harry Potter și Talismanele Morții .



Ea a jucat in adaptarea cinematografica a primei cărți din seria de bestselleruri internaționale Cassandra Clare , Shadowhunters: City of Bones , alături de Lily Collins , Jemima West , Kevin Zegers si Robert Sheehan .

De asemenea , este solistul si chitaristul britanic Punk rock – contrafăcut

Primii ani

Mama sa, Ana Elisabeta (născută Roseberry) este manager de muzică și tatăl său, David Bower, lucrează pentru Gibson Guitar Corporation . El are un frate mai mic pe nume Samuel. al patrulea său mare – bunicul, de mama sa, a fost Sir John Campbell de Airds, locotenent guvernator al Saint Vincent și Grenadine. A urmat școala privată Bedales School din Hampshire . Pe langa actorie, el este , de asemenea , solistul si chitaristul principal al trupei The Darling Buds, numit acum contrafăcut. Bower a fost o parte – model de timp cu Select Model Management din Londra. Modelarea haine de la fostul ei prietena lui Zoe Graham. Reprezintă Jace Wayland în filmul City of Bones din seria de cărți Shadowhunters .

Cariera

Și- a început cariera când Laura Michelle Kelly , actrita si cantareata prieten limba engleză a familiei sale, el a prezentat agentului său. El a fost un membru al Teatrului Național de Muzică pentru Tineret (NYMT), o organizație pentru tinerii artiști dedicat producțiilor de teatru muzicale care fac și stimularea membrilor săi , prin ateliere de formare si auditii. În anul 2007 , el a făcut debutul pe marele ecran, jucând Anthony Hope în adaptarea cinematografica a muzical Sweeney Todd . El a continuat pe la statutul de star în RocknRolla ( 2008 ) ca „Rocker“ în regia lui Guy Ritchie .

În 2009 el a fost ales să joace Caius, un membru al sabat Volturi din New Moon , a doua tranșă a Saga Amurg ( 2009 ), împreună cu Kristen Stewart , Robert Pattinson și Taylor Lautner . Joacă acest rol în următoarele tranșe din saga. În același an, Campbell Bower, a jucat în remake – ul seriei The Prisoner ca numarul 11-12

El a jucat , de asemenea Gellert Grindelwald tânăr, expertul întuneric învins de Albus Dumbledore din Harry Potter și Talismanele Morții .

În anul 2011 , el a jucat Rey Arturo în Camelot .

În 2012 ea a apărut în muzica video pentru Florence + The Machine “Never Let Me Go”.

Jamie a jucat Jace Wayland în City of Bones , adaptarea filmului din seria Shadowhunters de către Cassandra Clare , unde a stele cu Lily Collins . El a fost , de asemenea , protagonistul principal al filmului Anonymous (film) (2011) dă drept Edward de Vere, Earl saptesprezecelea Oxford (Young), „real“ a afirmat autorul lucrările lui William Shakespeare , într – o versiune fictiva a vieții sale .

Viața personală

Este foarte bun prieten de- al său co-star în saga Twilight , Edi Gathegi . Este un fan al Arcade Fire și Marfo Clemente și muzică, unul dintre cântecele sale preferate este „Marlene“ de Lightspeed Champion .

În februarie anul 2010 , Bower a confirmat că se întâlnea cu colegii ei Harry Potter actrita Bonnie Wright . În aprilie 2012 , el a confirmat angajamentul său. În iulie 2012 el a declarat că relația sa cu actrita Bonnie Wright , care a promis, a fost rupt. În iulie 2012 a început o relație cu Lily Collins , Costar sa în adaptarea filmului din seria Shadowhunters . În mai 2015 au reluat relația lor, unul care sa încheiat în februarie 2016.

Filmografie

an film caracter notițe
2007 Partidul Cina Douglas
Sweeney Todd Anthony Hope
2008 RocknRolla balansier
Oorlogswinter jack
2009 Prizonierul Numărul 11-12 Mini-seria TV
Saga Amurg: Lună nouă Caius Volturi
2010 The Twilight Saga: Eclipse Caius Volturi
Harry Potter și Talismanele Morții, Partea 1 Gellert Grindelwald
2010 London Boulevard WhiteBoy
2011 Camelot Rey Arturo Seriale TV
anonim Young Earl de la Oxford
Zori: Saga Amurg partea 1 Caius Volturi
2012 Saga Amurg: Zori de Zi: Partea 2 Caius Volturi
2017 după Jace
2013 Shadowhunters: City of Bones Jace Wayland protagonist

Discografie

cu contrafăcut

  • Stai la foc (2015)
  • Scrisoare catre Lost (2015)
  • Vino Ia Unele (2015)
  • Suicide de familie (2015)
  • Destul (2016)

Premii și nominalizări

an premiu categorie titlu rezultat
2008 Broadcast Film Critics Association Awards Cea mai buna performanta Ansamblul (comun cu distributie Laura Michelle Kelly , Ed Sanders ,Helena Bonham Carter , Johnny Depp , etc.) Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street nominalizat

Bibliografie

  1. Înapoi la început↑ Feña Bertin. “Lily Collins și Jamie Campbell Bower încheie relația lor” . revista Teen . Adus de 05 decembrie 2013 .