Isabel Sarli

Hilda Isabel “Coca” Gorrindo Sarli 4 ( Concordia , Entre Rios , 9 din iulie ca 1935 ) 3 este o actriță, o fostă showgirl și glamour model Argentina , cunoscut pentru rolul principal în numeroase filme sexploitation 5 6 desfășurate de Armando Bo , în anii cincizeci , anii șaizeci , șaptezeci și începutul anilor optzeci .



Sarli a stabilit în sine ca un pop icon 7 pictograma gay , 8 și sex simbol . 5 Munca sa a fost apreciată zeci de ani mai târziu , prin conținutul său Camp , Naif , kitsch – ul și grotesc, care , la rândul lor , au devenit filmele sale în filme de cult .

Biografie

El a început să lucreze ca un secretar pentru a ajuta la mama ei, dar atunci el ar oferi pentru modelul pentru toate tipurile de produse. Cariera ei de modelare a mers atât de bine, a trebuit să plece să lucreze ca un secretar. Apoi , ea a fost ales ra Argentina . el a câștigat în 1955 , când sa întâlnit în persoană , în cazul în care generalul Juan Domingo Perón . În concursul Miss Univers 1955 a fost un semifinalist.

Începuturile sale

Isabel Sarli într – o fotografie de promovare a Thunder printre frunze , 1957.
Sarli în Sabaleros 1958.

Este la acel moment, mai exact luna iunie anul 1956 9 , care găsește directorul Armando Bo (1914-1981), cu care dezvoltă o relație personală și profesională a picioare lungi (până la moartea cineastului) forme și muza filmelor sale . 10 Între timp, Bo a fost regizor, producător și co – stele.

consacrare film

Ambii au fost pionierii filmului erotic locale. În ciuda cenzurii care suferă în mai multe scene din filmele sale, au ajuns la cucerirea piețelor din întreaga lume, ceea ce a făcut – o stea populară din epoca în Mexic , Paraguay , Panama , Rusia , Japonia , Statele Unite și în alte țări din central și America de Sud . Singura lui rival a fost blonda Libertad Leblanc ; aceasta din urmă fiind „zeita alb“ versus „zeita trigueña“. Ambele au fost echivalentul local al Jayne Mansfield și Anita Ekberg .

Bo a convins – o să -i înfățișeze protagonistul Thunder printre frunze , 11 primele treizeci de producții între două , care a jucat primul , nuditate completă a cinematografiei argentiniene. Filmul a fost un succes , iar proiectul ca un simbol sexual al generației sale, el a văzut de zeci de ani în filme , cum ar fi Furia infernala , Favela , Carne , febră , 12 de foc , 13 Sabaleros , Vrăjit 14 și Insatiable .

În plus față de țara sa, împușcat în Brazilia , în Filipine , Mexic , Paraguay , Venezuela , și în altă parte. Actrița, care întotdeauna a mărturisit timid, definit „sexy, erotice și persecutați de oameni“ în fața camerei.

Printre miturile care inconjoara aceasta , ca întreg steaua este fraza celebra -?! «Ticălosul, ce mi – ai intenționat“ , se presupune că a spus în filmul CARNE15 a fost înregistrată în populara patrimoniu. Cu toate acestea, expresia nu apare în film , dar a fost creat de jurnalistul Jorge Lanata în 2004 pentru clipul video al La argentinidad postul de Bersuit Vergarabat . În cazul în care , cu toate acestea, se pare oarecum diferită în alte dintre filmele sale. 16 .

De fapt, în fiecare film argumentul a fost aproximativ la fel: Sarli este o creatură pasionat posedat de un om mai în vârstă (BO) și o dorință de nestăvilit pentru tineri ( de obicei jucat de Victor Bó , Armando e fiul).

Coca-a continuat cariera pana la moartea lui Armando Bo, în 1981, când sa retras practic din activitatea lăsând o memorie iconice, grație combinației de nevinovăție și voluptate, film emblematic timpul său.

Returnare și recunoaștere

La șaizeci de ani după retragerea sa de cincisprezece a revenit la marele ecran în Lady întoarce , Jorge Polaco. 17 În 1998 a debutat în reviste de teatru în lucrarea tetanică .

În anul 2009, Sarli a participat la două producții: Zilele mele cu Gloria și Arroz con leche după 19 ani departe de fotografiere. 18

Conținutul Naif și căputa din filmele sale au dus la o reevaluare a activității sale transformarea acestora în filme de cult în cercurile subterane și diseminarea mai largă. În vara anului 2010, Societatea de Film de Lincoln Center din New York , cinci plătește tribut și expoziție festival cu șase dintre filmele sale, ca un exemplu de film de kitsch a anilor șaizeci și șaptezeci . 2

Diego Curubeto a făcut un documentar despre activitatea intitulată binom carne pe carne 19 și în 2009 , Juan José Jusid filmat un film de lung metraj intitulat Zilele mele cu Gloria în cazul în care Isabelita Sarli, fiica actriței implicate. 20 21

Filmografie 3

  • 1958: Thunder printre frunze .
  • 1959: Sabaleros .
  • 1960: India .
  • 1960: … Și diavolul a creat oameni .
  • 1961: Favela .
  • 1962: La burrerita de Ypacarai .
  • 1962: șaptezeci de ori șapte .
  • 1964: luxurianta tropicale .
  • 1964: Leoaica .
  • 1964: zeita impur .
  • 1965: Cizmarul e soția .
  • 1966: zilele caniculare .
  • 1966: The Naked ispită .
  • 1967: Primarul doamnă .
  • 1968: La Mujer de mi padre .
  • 1968: Carne .
  • 1969: Foc .
  • 1969: Naked în nisip .
  • 1969: Tropical ecstasy .
  • 1972: febră .
  • 1973: Furia infernala .
  • 1976: Embrujada (produs în 1969).
  • 1974: Viteza de orice .
  • 1974: Sexul și dragostea .
  • 1975: din fecioara zeita .
  • 1977: un fluture în noapte .
  • 1979: Ultima dragoste din Tierra del Fuego .
  • 1979: Insatiable .
  • 1980: O văduvă stricată .
  • 1996: Doamna se întoarce .
  • 2004: Floricienta .
  • 2007: Carne de carne .
  • 2009: Budinca de orez .
  • 2010: Zilele mele cu Gloria .
  • 2010: Parapolice negru, note pentru o preistorie AAA .
fotografii de publicitate de un fluture în noapte (1977).
Armando Bo și Isabel Sarli.
Isabel Sarli.

Premii și distincții

Asociatiei Criticilor de Film din Argentina ia acordat Argint Condor , în 2008 , la traiectoria și Festivalul de Film de Mar del Plata a plătit tribut. 22

În octombrie 2012, guvernul a numit Isabel Sarli ambasador al culturii populare Argentina, cu rang și subsecretarul ierarhie, conform Florencio Randazzo, a fost propus de către Ministerul Culturii a lăudat actrita „este considerat un adevărat reprezentativ al culturii naționale “. 23 De asemenea , că luna a fost onorat ca „personalitate marcantă a culturii orașului Buenos Aires“. 24

Bibliografie

  • Kuhn, Rodolfo : Armando Bo, filme, pornografie și alte reflecții naiv . Buenos Aires: Corregidor, 1984.
  • Martin, Jorge Abel : Filmele lui Armando Bo cu Isabel Sarli . Buenos Aires: Corregidor, 1981.

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ Isabel Sarli , în Cinenacional.com , se bazează pe date mai complete privind cinematografia argentiniană, susținute de INCAA
  2. ↑ Salt la:a b “impur zeita: o conversație cu Isabel” Coca “Sarli” , articol în limba engleză Daniela Bajar pe site – ul Filmlinc.
  3. ↑ Salt la:a b c foaie Isabel Sarli în Cinenacional.com.
  4. Înapoi la început↑ „Secțiunea I “ . Monitorul Oficial al Argentinei. 12 octombrie 2012. p. 7 . Adus de 10 noiembrie 2013 .
  5. ↑ Salt la:a b c „Isabel Sarli: o bombă de sex la Lincoln Center” , articol în limba engleză în revista Timpul de 07 august 2010.
  6. Înapoi la început↑ Weiss, Whitney. “Top 5 filme Isabel Sarli” . Portable.tv (în limba engleză ) . Accesat 19 octombrie 2013 .
  7. Înapoi la partea de sus↑ Trerotola, Diego (20 aprilie 2012). “Coca Camp” . Página / 12 . Adus de 12 noiembrie 2013 .
  8. Înapoi la top↑ „Icoane și tehnici de cucerire , în prima enciclopedie gay din Argentina“ . Ñ revista . Clarin . 29 decembrie 2009 . Adus de 10 noiembrie 2013 .
  9. Înapoi la partea de sus↑ “Interviu cu Coca Sarli” , audio pe siteul Ipernity 29 august 2008.
  10. Înapoi la partea de sus↑ “Isabel Sarli:” Întotdeauna „(primul video)» , videope siteul YouTube.
  11. Înapoi la partea de sus↑ “Isabel Sarli -” Thunder printre frunze „(fragment)» , videope siteul YouTube.
  12. Înapoi la început↑ Video a filmului „Fever“.
  13. Înapoi la început↑ Video film de „foc“.
  14. Înapoi la început↑ video a filmului „Bewitched.“
  15. Înapoi la partea de sus↑ http://soyelyugo.blogspot.com.uy/2009/01/canalla-qu-pretende-usted-de-m.html
  16. Înapoi la partea de sus↑ „bărbați și diavolul a creat (1).“
  17. Înapoi la început↑ “Isabel Sarli -” doamna se întoarce “(fragment)”.
  18. Înapoi la partea de sus↑ “The” Coca “Sarli revine la cinema” , articol în siteul Ciudad.com.ar 15 aprilie 2009.
  19. Înapoi sus↑ [1]
  20. Înapoi la început↑ “Isabelita Sarli: fiica Coca va fi lansat ca o actriță” , articol Sandra Commisso în ziarul Clarin (Buenos Aires) din 28 august 2007.
  21. Înapoi la partea de sus↑ „Zilele mele cu Gloria, Juan José Jusid, cu Isabel Sarli” , articol Juan Pablo Cinelli în ziar Página / 12 (Buenos Aires) din 16 septembrie 2010.
  22. Înapoi la început↑ „Festivalul de Mar del Plata, un tribut adus Isabel Sarli.”
  23. Înapoi la partea de sus↑ http://www.clarin.com/espectaculos/cine/Isabel-Sarli-embajadora-Cultura-Popular_0_790721077.html
  24. Înapoi la partea de sus↑ http://www.primiciasya.com/primicias/Isabel-Sarli-fue-declarada-Personalidad-destacada-de-la-ciudad-20121027-0029.html