Herb Ritts

Herb Ritts ( Los Angeles , Statele Unite ale Americii .. , 13 august din 1952 – idem, 26 decembrie din 2002 ), 1 fotograf de moda american , care a fost cunoscut pentru efectuarea de lucrări frumoase în alb – negru și pentru portretele sale de stil similar cu sculptura din Grecia clasică . Unele dintre cele mai faimoase imagini sale sunt goi de sex masculin și feminin. Portrete celebre în alb – negru includ celebrități precum Kofi Annan , Cindy Crawford , Tenzin Gyatso (The Dalai Lama ), Madonna , Jack Nicholson și Elizabeth Taylor .



Biografie

Fiu al unei familii bogate, Ritts a fost cel mai mare dintre cei patru frați, și a primit educație de la părinții lor, Shirley și Herb Ritts Sr., deținut un magazin de mobila. În 1974 obține titlul de economie, Colegiul Bard. După ce a absolvit revine la Los Angeles pentru a lucra în afacerea familiei. In timp ce la Universitatea comunică părinților săi statutul său ca homosexual , care l -au susținut întotdeauna.

A murit în Los Angeles , de complicații de la pneumonie . Sa presupus a fi HIV pozitiv. 2 La momentul morții sale a fost partenerul lui Erik Hyman .

În timpul vieții sale a lucrat cu multe organizații pentru combaterea SIDA . 2

Lucrul

În timp ce lucrează în magazin de mobilier de familie începe a lua cursuri de noapte în fotografie, în calitate profesional dedica – o la sfârșitul 70. Una dintre primele lucrări care i – au adus faima erau portretele care au făcut actorul Richard Gere . Gere a fost un necunoscut atunci, dar un an mai târziu a devenit o stea de mare si poze RITTS de Gere cu vesta alba, bratele deasupra capului și trabuc pe buze lui a apărut în mai multe reviste din Statele Unite ale Americii.

În timpul anilor optzeci și nouăzeci a lucrat pentru Harper Bazaar , Rolling Stone , Vanity Fair și Vogue , ambele portrete de celebritati si modele de moda.

În 1981 el ia fotografii pentru coperta albumului de Olivia Newton-John , fizică . În 1984 a început colaborarea sa cu Madonna in timpul filmarilor Desperately Seeking Susan . În 1986 el a fost responsabil pentru fotografii pentru coperta albumului Madonna, True Blue . El a sfătuit de Madonna este introdus în lumea de videoclipuri muzicale, debutând cu videoclip al piesei Pretuieste Madonna ea.

În 1988 fotografie Steve Winwood pentru albumul de tip rolă cu ea și în anul următor pentru a Belinda Carlisle pentru coperta Runaway Horses .

În 1991 două dintre videoclipurile sale, Joc Wicked de Chris Isaak și dragostea va face niciodată (fara tine) de Janet Jackson , au câștigat premii de la MTV .

În 1992 a regizat cu Michael Jackson , video“pentru acest în dulap cu supermodelul Naomi Campbell . El a făcut , de asemenea , mai multe foto pentru ambele sesiuni.

El a fotografiat Cindy Crawford pentru două coperți ale revistei Playboy : în iulie 1988 și în octombrie 1998.

Ultimele sale fotografii publicate au fost publicate in Vanity Fair actorul Ben Affleck , a făcut doar 10 zile inainte sa moarte.

Filmografie ca director

  • 2002 Iulie: Lacoste – “Pour Homme”
  • 2002 Ianuarie: Shakira – ” sub haine “
  • 2001 Septembrie: „N Sync – ” Gone “
  • 2001 iulie: Jennifer Lopez – „ Nu este amuzant “
  • 2001 Martie: Britney Spears – ” Do not Let Me Fii ultimul care “
  • 2000 Aprilie: Tracy Chapman – “Povestiri” Telling
  • 1999 Iulie: Chris Isaak – ” Baby , a făcut un, lucru rău Bad “
  • 1998 Martie: Mariah Carey – ” My All “
  • 1997 -: Giorgio Armani – “Acqua di Gio”
  • 1996 iunie: Toni Braxton – ” Let It Flow “
  • 1994 Decembrie: Jon Bon Jovi – „Vă rog să veniți acasă de Crăciun“
  • 1993 -: Guy Laroche – “Horizon”
  • 1993 -: Calvin Klein – “Escape”
  • 1992 Aprilie: Michael Jackson – ” în dulap “
  • 1991 februarie: Chris Isaak – ” Joc Wicked “
  • 1990 Octombrie: Janet Jackson – „ Dragostea nu va face niciodata (fara tine) “
  • 1989 august: Madonna – ” Cherish “
  • -: Estée Lauder – “Pleasures Intense”
  • -: Estée Lauder – “Noapte de reparare”

Bibliografie

  1. Înapoi la început↑ „Herb Ritts moare în Los Angeles , din cauza pneumoniei“ . elmundo.es . 27 decembrie 2002 . Accesat 02 noiembrie 2013 .
  2. ↑ Salt la:a b “Biografie” . Site – ul oficial. 31 octombrie 2007 . Accesat 02 noiembrie 2013 .