gene Summers

Gene Summers ( Dallas, Texas 1939 -) este un cântăreț al genului rockabilly , activ din 1958.



Unele dintre înregistrările sale clasice sunt Scoala de Rock’n Roll, fusta dreaptă, nervos, Trebuie să Lotta că, Twixteen și faimoasele Diamonds Big Blue și aparține Hall of Fame Rockabilly din 1997 și la The Southern Legends Entertainment & Performing Arts Hall of Fame din anul 2005. Chiar și astăzi face turnee mondiale și a sărbătorit aniversarea a cincizecea ca un artist în 2008 , cu albumul reminisce Cafe.

Discografie

(Incomplet)

  • Rock „n roll Volumul 2. 1973
  • The Rocks Cat de Sud Pe 1975
  • Mister Rock and Roll 1977
  • Se agită Boogie Rock 1980
  • La începutul Rocking Înregistrări 1981
  • Texas Rock and Roll 1981
  • Gene Summers in Nashville 1981
  • Dance Dance Dance 1981
  • Rock „n roll Tour – “live” În Scandinavia 1983
  • Scoala de rock „n roll (Album) 1994
  • Pare a fi Elvis CD 1996 (Compilation)
  • Școala Ultimate Rock & Roll 1997
  • Se agită Rockaboogie 1999
  • Fă pe dreapta Tati 2004
  • Reminisce Cafe 2008

Invelitori de cântece de Gene Summers

Unele dintre cântece Gene Summers au fost înregistrate de către alți artiști, unele dintre ele sunt:

  • Alabama Shakes . Crazy Cavan & ritmul Rockers (1976), The Flying farfurioară (1976), CSA (1978), Teddy & Tigrii (1979), The Rockabilly Rebs (1979), Lord Rockin“Lee & Haiducii (1988), Tony Vincent (1993), Badland chingile (1999), The Silouets tremurături (1999), STT (2002) Rawhide (2004), Regele Draperii (2003), Hurricains (2007) ( “viu” versiune)
  • Aproape 12 . Rock-Ola (1981)
  • Blue Diamond Big . Jacky Ward (1971), Ernest Tubb (1972), Mel Street (1972), Jerry Lee Lewis (1973), Bobby Crown (1980), Dan Walser (1996), Lembo Allen (2004), Dennis Gilley (2000)
  • Clovnul . Frank J. Wilson (1969)
  • Crazy Cat Corner . Bill Peck (1998) (Re-adaptare scris discurs intitulat “Noaptea Elvis pierdut barca”)
  • Fancy Dan . Darrel Higham (1998), Rocking Boys (2003), Eddie & The Flatheads (2003), Houserockers (2005), RoughCuts (????)
  • Trebuie să Lotta asta . Johnny Devlin (1958), Andy Lee & Tennessee ploaie (2000), Rudy LaCrioux și All-Stars (2001)
  • Eu nu voi fi singur . Eddie Clendening (2006)
  • Fotografia mea . Sprite (Bill Pinkney Original Drifters) (1962)
  • Nervos . Johnny Devlin (1959), Robert Gordon (1979), Lonestars (1981), Rock-Ola & The Freewheelers (2000)
  • Reminisce Cafe . Pete Moss (2004) “(înregistrat în timpul unei emisiuni” live “pe Pete Moss Arată KDWN-de-la-dimineață Radio, Las Vegas, Nevada)”
  • Rockaboogie Shake . Lennerockers (2002)
  • Scoala de rock „n roll . Gene Vincent (Recording Private neemis, (sfârșitul anilor 1960), Savage Kalman și explozia Rockets (1979), Red Hot Max și Pisicile (1989), ritmul Rockets (1989), Johnny Reno (1990) Lennerockers (1991), alfabete (1991), mizerie de Băutura (1993), The dihorul (1994), The Vees (1995), The Blue Moon Rockers (1996), The Cornell Hurd Band (2002), Thierry LeCoz ( 2003), Rockin „Ryan și Real Goners (2003), Lucky Strike Band (2003) Acceleratoare (2004) ( “viu” versiune), Alan Leatherwood (2004), Starlight wranglers (2004), ogarii ( 2004), Cavalerii negru (2004), Rory Justice (2004), Big Sandy & Fly Boys Lui-Rite (2005) ( “viu” versiune), Mike Mok și The Em-Tones (2007) (versiunea “live” )
  • Ea BOPs A Lot . The Lightcrust Doughboys (2000)
  • Drept fusta . Diamante (1958), Johnny Devlin (1958), Ronnie Dawson (1958), The Sureshots (2005)
  • Nap Greens . Darrel Higham & The Enforcer (1992)
  • Twixteen . Teddy & Tigrii (1979), Wild Runnin“(1997), Jimmy Velvit (2000) (Versiunea Velvit este o adaptare vocala rescrisă “Wait intitulat Elvis”)
  • Ai spus Mi – ai iubit . Sid și Billy King (1988)

Legături externe

  • Gene Summers pe Facebook
  • Gene Summers (Scoala de rock n roll) ULTRA rockabilly RARE
  • Gene Summers Pagina Principală
  • pagina Gene Summers in Hall of Fame Rockabilly
  • Bob Dylan joacă “Scoala de rock„n roll”

Bibliografie

  • “Rockabilly: a patruzeci de ani” de Billy Poore (publicat de Hal Leonard) , Statele Unite ale Americii 1998.
  • “Legends of Time nostru” (publicat de FUGA publicat astazi EUA 2005).
  • “Un vis Amânat” De Matt Weitz, Dallas Observer, 31 august iulie. 6, 1997 , Volum 752, pag 73-79 ( EUA ).
  • “Texas Music” de Rick Koster (publicat de St. Martin Press USA 2000).
  • “Cursa cu diavolul” de Susan Van Hecke (publicat de St. Martin Press USA 2000).
  • “Go Cat Go” de Craig Morrison (publicat de Universitatea din Illinois Press SUA 1998).