Eduardo Bergara Leumann

Eduardo Gustavo Bergara Leumann , de asemenea , cunoscut pur și simplu ca Bergara Leumann ( Buenos Aires , 5 septembrie din 1932 – Buenos Aires , 5 septembrie din 2008 ) a fost un televizor gazda , designer de costume, actor și artistul argentinian , considerat ca fiind unul dintre cifrele de pionierat de concert de cafea în țara lor. El a fost , de asemenea , creatorul celebrului spațiu de artă cunoscut sub numele de „ La Botica del înger “.



Biografie

Început

A început în 1950 în teatru ca un regizor și actor al lucrării federale Pregón , el a început să fie vestuarista de mai multe filme , cum ar fi Peștera lui Ali Baba și Test final . În 1958 sa alăturat companiei de Mecha Ortiz în lucrarea Seducătoarea din Corint , la Teatro Sarmiento, de asemenea , a jucat în Don Juan Tenorio (cu María Vaner și José María Vilches ) și Noapte bună, Carina (cu Ana María Campoy și José Cibrián ) unde a fost designer de costume si actor.

Film

În cinematografie a lucrat asiduu în timpul anilor 1960 și 1970 în Europa au participat la animal (cu Jean Paul Belmondo și Raquel Welch ), iar pe continent a lucrat cu figuri precum Louis de Funes , Shelley Winters , Monica Vitti și Fernando Rey . El sa alăturat mulaje ale filmelor Casanova , de Federico Fellini , Caligula , de Tinto Brass și Contraste de Andy Warhol . De multe ori a apărut în creditele sub pseudonimul Edouard Bergara.

TV

El a cochetat în televiziune , deoarece începutul anilor 1960 , în cicluri ca Tu esti criminalul? , Arsene Lupin , Gran Hotel carrousell cu Violeta Rivas , și a făcut ultimele sale spectacole în anii nouăzeci în programul de Tato Bores Tato în calea soarelui , cu Jorge Sassi și Roberto Carnaghi .

In 1980 a jucat într – un program de televiziune numit Botica de Tango cu mare succes și auz foarte mare, programul difuzat de Canalul 11 (acum Telefe ), au devenit figuri ale culturii naționale , cum ar fi Jorge Luis Borges , Ernesto Sabato , Libertad Lamarque , Sebastián Piana , Enrique Cadícamo au făcut parte din distribuția cântăreți Raúl Lavié , Roberto Goyeneche , Amelita Baltar , Alberto Castillo , María Graña , Beba Bidart , Alba Solis , Monica Cristian , Ricardo Chiqui Pereyra , Guillermo Fernández , Rosanna Falasca și Jorge Sobral , printre altele.

Orchestra a fost stabilă în regia lui Mario Marzán și printre muzicienii săi au avut maeștri ca Roberto Grela , Raúl Luzzi , Carlos Marzán , Ferruccio Marzán și Osvaldo Rizzo . Programul a fost în aer până la sfârșitul anului 1980.

Moartea

În martie 2008, Bergara Leumann a fost admis la un centru al Fundației Favaloro în orașul Buenos Aires , din cauza unui accident vascular cerebral el a suferit de stomac. El a fost externat , dar starea lui de sănătate a fost slab; care suferă de diabet, probleme cardiace, artrita și ar trebui să fie mutat într – un scaun cu rotile. 1

Artistul a murit șase luni mai târziu , la casa sa din Monserrat parfumierilor Îngerul ziua de ziua lui 76th, la 5 septembrie. În seara zilei precedente, cei mai apropiați prietenii săi au așteptat ca ceasul a lovit miezul nopții și l -au surprins cu un tort și cântă La mulți ani . „El Gordo“ simbolic a suflat în lumânare, a mulțumit celor dragi fericit și sa dus la culcare. La 6 dimineața, asistentul său personal José Luis Larrauri, a luat un medicament, și a constatat că el a murit. 2

Apothecary înger

Articol principal: La Botica del înger

Una dintre cele mai proeminente figuri ale anilor 1960 și 1970, Bergara Leumann a fost unul dintre șoferii privind reevaluarea cartierului cu crearea legendarului La Botica del Îngerului, pe strada Lima 670, un paradis artistic care a făcut loc pentru cele mai multe expresii artistice variate. În expoziția sa de teatru a început mari figuri ale spectacolului argentinian ( Susana Rinaldi , Nacha Guevara , Horacio Molina , Andrés Percivale , Valeria Lynch , El Cuarteto Zupay , Marilina Ross și altele), au apărut figuri de tango și folclor ca Tania și Libertad Lamarque și legende epoca de aur a cinematografiei ca Mecha Ortiz da citat intelectual și umoriștii ca Ernesto Sabato , Emilio Stevanovich , Geno Díaz , Gila , Niní Marshall și grupul de Di Tella Institute .

Mai târziu, La Botica sa mutat la mai larg de Angel Temple, o clădire situată pe strada Luis Saenz Pena 541 în orașul Buenos Aires . În această clădire, el a pus un semn pe care scrie „Botica del Angel“ și au existat etape de teatru, tango terase, galerii de arta, cafenele si terase de concert cerești, care a debutat artiști precum Leonardo Favio , Susana Rinaldi și Haydée Padilla și în cazul în care în aceste coridoare, un cec semnat de au fost Carlos Gardel , o scrisoare de Alfonsina Storni , poze cu Marta Peluffo, Guillermo Roux , Mariette Lydis , Quinquela Martin , Vicente Forte si Edgardo Giménez , rochii mari clasici cum ar fi Zully Moreno , Tania , Tita Merello și amintiri de Victoria Ocampo , Eva Perón , Petrona C. de Gandulfo , Tato Bores , printre altele. 3

Bergara Leumann în 1991 a primit un Konex legate de activitatea sa la La Botica : Diploma de Merit în disciplina unipersonal.

Filmografie

Actorul

  • 1955: repetitie .
  • 1955: stimulative .
  • 1959: doi negociere .
  • 1962: Crimă .
  • 1964: În primul rând .
  • 1966: Crazy conventillo .
  • 1967: Cum de a seduce o femeie .
  • 1968: Che, OZN .
  • 1970: ciudat parul lung .
  • 1971: Sa „s joace în lume .
  • 1972: Olga, fiica acelei printesa din Rusia .
  • 1976: L’Aile ou la cuisse .
  • 1977: Animal
  • 1978: The Last Romantic Lover
  • 1979: Caligula .
  • 1987: Omul datoriei externe .

În costume

  • 1954: Peștera lui Ali Baba .
  • 1957: Umbra Sappho .
  • 1961: eliberare condiționată .
  • 1962: Omul de colț roz .
  • 1965: Viaje de una Noche de Verano .
  • 1966: Crazy conventillo (Maria și cealaltă) .

Scenografie

  • 1959: doi negociere . 4

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ detalii de sănătate a Bergara Leuman
  2. Înapoi la partea de sus↑ ultimul raport artist Eduardo Bergara Leumann
  3. Înapoi la început↑ RevistaElAbasto.com.ar (informații privind clădirea)
  4. Înapoi la început↑ CineNacional.com (Bergara Leumann filmografie).