Brian Setzer

Brian Setzer (n. New York , octombrie luna aprilie ca și 1959 ) este un compozitor și chitarist american



Cariera

În ianuarie 1980, a Setzer forma Stray Cats . După efectuarea de la New York la Philadelphia , în iunie 1980 a decis să meargă la Londra , în cazul în care au crezut că muzica și stilul lor ar fi cel mai apreciat. Ei au trebuit să vândă instrumentele lor într – un magazin numit „Sam Ash Music“ de pe 48th Street pentru a cumpara trei bilete. The Stray Cats a atras atenția unui producător pe nume Dave Edmunds și a lansat mai multe single -uri care au fost de succes. În 1982 au reușit să atragă atenția în America cu albumul Construit pentru viteza , aceasta a inclus single -urile „ Rock This Town “ (numărul doi în Top Ten) și „ Stray Cat Strut “ (numărul trei pe Top Ten). Următorul album Rant N Rave Cu tine Stray Cats a inclus single -urile « (ea e) Sexy + 17» «(numărul cinci pe Top Ten) și» Eu nu voi sta în cale „(numărul 35 în Top Ten) .

De răzlețe Pisicile au fost separate în 1984, dar au fost colectate ocazional pentru a arde discuri și turism. În 2004 , Brian Setzer se va întâlni din nou cu tovarășii lui Slim Jim Phantom și Lee Rocker a Stray Cats un tur care ar le ia în întreaga Europă , inclusiv două concerte în Spania : primul Razzmatazz din Barcelona , și al doilea sub Festivalul Crossroad de Gijón . În ea, Setzer a fost descoperit că magia care apare lângă aceste două monștri r’n’r, este greu să se potrivească cu cel al oricărei alte formare a acestui stil, astfel încât începând din august 2008, revenind la etapa Europa, deschiderea în Spania. Acest lucru va fi grupul tur de rămas bun, cunoscut sub numele de „Adio Tour“.

Setzer în 1986 a lansat primul său album solo, The Knife Se simte a fi Justiție ; cu acest album se mută departe de stilul rockabilly să cadă într -un sunet mai rocker convenționale. Această înregistrare este mai puțin succes ajungand chiar la 45 pe lista vânzărilor din SUA. De asemenea , în SETZER mijlocul anilor ’80 a luat locul de chitară de plumb pe banda tur Robert Plant Honeydrippers . Setzer în 1987 au acționat uzurpă identitatea Eddie Cochran in filmul La Bamba .

Setzer format Setzer Orchestra Brian în la mijlocul anilor 1990 , trupa a fost o revenire la leagăn și sari blues ; A fost un proiect foarte ambițios , cu o orchestra de 17 muzicieni care au luat 4 albume de studiu, un album de Crăciun și mai multe în direct între 1994 și 2002. Succesul său cel mai mare a fost în 1998 , odată cu lansarea Dirty Boogie , care a intrat în Top vânzări Zece din SUA, și a conținut un single numit Salt, Jive an’Wail , care a fost o versiune de Louis Prima .

Setzer a continuat să elibereze albume sporadic singur, inclusiv o directă numită Rockin ‘By Myself în 1998 și Nitro Burnin Funny tata în 2003. În 2001 a lansat aprindere , un album cu noul său trio numit ’68 Comeback Special . Un album tribut intitulat Rockabilly Riot Vol . 1: un tribut adus Sun Records în octombrie 2006 (în SUA). ultimul sau album, 13 , a fost lansat în octombrie 2006.

La 25 septembrie 2007 a publicat Brian Setzer Orchestra Big Night Out Wolfgang , care a inclus piese de muzica clasica efectuate de Setzer ca nº5 Simfonia lui Beethoven, Zborul cărăbușului și Elise . Cu acest album, Setzer a primit nominalizare la a opta Grammy.

A participat în 2002 într – un episod din The Simpsons , în care personajul său apare într – un lagăr de acțiune fictiv numit Rock’n Roll Fantasy Camp .

Premii

Setzer a castigat trei premii Grammy: Cea mai bună performanță de grup pop de Salt Jive O , și două pentru cea mai buna interpretare pop instrumental sleepwalk și Caravan .

Discografie

Nesângeroasă faraoni

  • Marty Thau 2 x 5 (1980)

Pisici rătăcite

  • Pisici rătăcite (1981)
  • O să Ball (1981)
  • Construit pentru viteză (1982) # 2 (15 săptămâni) din SUA
  • Rant N „Rave Cu Stray Cats (1983) # 14 US
  • Rock Therapy (1986) # 122 US
  • Blast Off! (1989) # 111 US
  • Să mergem mai repede! (1990)
  • Cele mai bune din Stray Cats: Rock This Town (1990)
  • Choo Choo Hot Fish (1992)
  • Se răcește Original (1993)
  • Rumble în Brixton (2004)

Setzer Orchestra Brian [ Edit ]

  • Setzer Orchestra Brian (1994) # 158 US
  • Guitar Slinger (1996)
  • Dirty Boogie (1998) # 9 din SUA
  • Vavoom! (2000) # 62 US
  • Boogie Woogie de Crăciun (2002)
  • Salt, Jive o „Plângeți – The Very Best of Setzer Orchestra Brian (2003)
  • Ultimate Collection LIVE (2004)
  • Dig Acest Nebun de Crăciun (2005)
  • Big Night Out Wolfgang (septembrie 2007)
  • ” Rocks de Crăciun ” (octombrie 2008)
  • ” The Ultimate Collection Crăciun CD / DVD ” (octombrie 2008)
  • ” Songs de la Lonely Avenue ” (octombrie 2009)

Solo

  • Cutitul Se simte a fi Justice (1986) # 45 din SUA
  • Chitare live Nud (1988) # 140 US
  • Rockin „By Myself (1993)
  • Nitro Burnin „Funny Daddy (2003)
  • Rockabilly Riot Vol . 1: Tribute To Sun Records (2005)
  • 13 (anul 2006) # cu 2 JAP
  • Red Hot & live (2007)

68 Comeback Special

  • Aprindere (2001) # 152 US

Filmografie

  • Bamba (1987)
  • Mother Goose Rock ‘n’ Rhyme (1990)
  • Marele Alb Hype (1996)
  • Dădaca – „Bobbi Flekman Story ” (1997), este el însuși.
  • Country Bears (2002), împreună cu ’68 Comeback Special.
  • Simplu – „ Cum mi – am petrecut vacanta Strummer “ (2005).

DVD live

  • Brian Setzer Orchestra live din Japonia (2001)
  • Rumble În Brixton (2004)
  • Brian Setzer Orchestra live: Crăciun Extravaganza (2005)
  • Noapte One Rockin“(’95) (2007)

Echipamente muzicale

Brian Setzer are o colectie mare de chitare. Lui favorit este „vintage“ și semi-scorbura. Gretsch produce un model cu numele său:

Chitare Vintage

  • D’Angelico Excel – 1938
  • D’Angelico New Yorker – 1940
  • Martin model D-28 Acustică – 1956
  • Fender Stratocaster Turcoaz – 1957
  • Guild Bluesbird – 1959
  • Gretsch model 6130 Round Up – 1955
  • Gretsch model 6128 Duo Jet Black – 1957
  • Gretsch model 6136 alb Falcon – 1957
  • Gretsch model 6129 Silver Jet – nr Pickguard – 1957
  • Gretsch Modelul 6129 Silver Jet – Alb Pickguard – 1957
  • Gretsch model 6136 alb Falcon – 1957
  • Gretsch Modelul 6129 Silver Jet – negru Pickguard – 1958
  • Gretsch Modelul 6120 “pisică rătăcită” – 1959
  • Gretsch Modelul 6120 Chet Atkins – 1959
  • Gretsch model 6119 “Crăciun personalizat” – 1959
  • Gretsch model 6119 albastru Sparkle Jet – 1959
  • Gretsch model 6120 – 1960
  • Gretsch model 6119 – 1960
  • Gibson Firebird V – 1964

Modelul Chitare „Setzer“

  • Gretsch Modelul 6120 Setzer Signature Prototip
  • Gretsch model 6120 Setzer Hot Rod personalizat Purple
  • Gretsch model 6120 Setzer Hot Rod personalizat “Pinstripe”
  • Gretsch model 6120 Setzer Hot Rod personalizat “Spotty”
  • Gretsch model 6120 Setzer Hot Rod personalizat “Red Sparkle”
  • Gretsch model 6120 Setzer Hot Rod personalizat “Sparkle albastru”
  • Gretsch Modelul 6120 SSLVO Brian Setzer Semnătură
  • Gretsch Modelul 6120 SSL Brian Setzer Semnătură
  • Gretsch Modelul 6120 SSU Brian Setzer Semnătură
  • Gretsch Modelul 6120 SSUGR Brian Setzer Semnătură
  • Gretsch model 6136SLBP Brian Setzer negru Phoenix

Alte Chitare

  • Bigsby personalizat – 2003

Efecte

  • Echoplex
  • Refren Echo

Amplificatoare

  • Fender Bassman – 1962
  • Fender Princeton – 1960

.