Bobby Vee

Robert Thomas Velline ( Fargo , Dakota de Nord , la 30 aprilie din 1943 – Rogers , Minnesota , 24 octombrie din 2016 ), 1 mai bine cunoscut sub numele de Bobby Vee , a fost un cântăreț american de muzică populară , traiectorie remarcabil în perioada de rocă and roll . Potrivit revistei de muzică Billboard , el a avut 38 de hit – uri în primele 100 de locații, dintre care 10 au fost plasate pe lista Top 20 . Unul dintre cântecele sale cele mai cunoscute a fost verionate și Ia bună îngrijire a mea pentru copii , piesa compusa de Carole King și Gerry Goffin , în 1961. 2 , de asemenea , a fost demn de Premiul RoughRider de la starea de Dakota de Nord , și , de asemenea , cunoscut sub numele de intrarea în Hall of Fame Rockabilly , un muzeu dedicat istoriei rock and roll , care colectează cei mai mari artiști de contribuție care au contribuit la genului. În 2009 el a postulat Parade Hall Hit of Fame . Fiul său mai mic, Robby Vee , este , de asemenea , o cântăreață de renume și chitarist al acestui stil muzical. 3



Biografie

El a fost născut în Fargo , Dakota de Nord. Ca un copil, el a petrecut verile la ferma familiei situată în orașul Tuomala în Perth , împreună cu verii lor. El a trăit în Beverly Hills , de zeci de ani, dar sa mutat la St. Cloud , Minnesota . În decembrie 1963 , el a contractat căsătoria cu Karen Bergen, originar din Minnesota, cu care a avut trei fii și o fiică.

Cariera

In 1959 a inregistrat primul sau single cu eticheta Soma Records din Minneapolis , Suzie Pat , o melodie pe care a compus cu o puternică influență a temei Peggy Sue , de Buddy Holly . El a semnat mai târziu un contract cu Liberty Records , una dintre cele mai importante case de discuri din Statele Unite , la momentul respectiv . Următoarea lui emblema unică a condus ca o versiune a temei jucat de britanic Adam Faith , numit Ce Vrei (Ce vrei?), care a fost poziționat în topurile la începutul anului 1960; Cu toate acestea, ea a fost a patra eliberarea lui care l -au așezat în statutul de star: Diavolul sau înger (înger sau demon), o versiune de gen macaronar doo grup Trifoi . Următorul său single, cauciuc cu bile ( cu bile de cauciuc) , el a stabilit ca o stea de talie internațională. A fost , de asemenea , un pionier de videoclipuri muzicale, care apare în diferite scurt , cât și în celebrul Scopitones , un fel de videorockola. El a fost , de asemenea , postulată Dakota de Nord RoughRider Award . In filmul No Direction Acasă le – ați menționat pe scurt subliniind prietenia lor și parteneriat muzical cu legendarul compozitor Bob Dylan .

În vara anului 1961 a lansat tema avea grija copilului meu (Ai grija de copilul meu) , care a ajuns numarul unu in topurile Billboard , și numărul trei în UK Singles Chart . 4 inițial cunoscut ca un interpret de cântece pop din clădirea Brill , el a înregistrat o serie de probleme care au avut succes în anii ’60, inclusiv „Diavolul sau înger“ (US # 6), cauciuc Ball (1961) (US # 6), Mai multe pot spune (1961) (UK # 4) a alerga la El (1961) (US # 2), Noaptea are o mie de ochi (1963) (US # 3), și Come Back Cand cresti (US # 3), subiectul înregistrat cu o trupa numita „The Strangers“. El a avut loc ulterior de mai multe spectacole la Bandstand Teatrul american de Dick Clark , 5 cu artiști precum Fabian , Chris Montez , Brian Hyland și The chiffons , o femeie bandă doo wop și muzica pop.

În mai 2008 Diskography EMI a publicat o compilație dintre cele mai mari hituri: The Very Best of Bobby Vee .

Ziua Muzica a murit

Cariera Vee a ieșit din tragedie. Ziua Muzica a murit (3 februarie 1959), cele trei stele care au condus „Winter Dance Party“ tur Buddy Holly , Ritchie Valens și Big Bopper a murit în accident a avionului care transportă (un Beechcraft Bonanza # N3974N de înregistrare) aproape de Clear Lake , Iowa , atunci când au mers în orașul Moorhead , Minnesota . Vee, în vârstă de 15 ani și o bandă de Fargo (format provizoriu și rapid), numindu – se Umbrele, au avut sarcina lăudabil acoperirea angajamentelor Holly în Moorhead. Performanta sa a fost un hit, lansarea unui lanț de evenimente care l -au dus să devină o cântăreață populară.

În 1963, Bobby a lansat un album tribut pentru Liberty Records numit I Remember Buddy Holly (amintiți – vă Buddy Holly), al cărui caz a apărut o câteva note de Vee amintind de prieteni și influența sa asupra lui și evenimentele din jurul moartea tragică a Holly :

„Ca mulți oameni, am devenit un fan al prieteni de la prima dată când am auzit-l cânt, am fost un fan de când și cred că întotdeauna va fi, îmi amintesc acum câțiva ani, când prieteni a programat un spectacol la un dans în orașul meu natal, Fargo, Dakota de Nord. a fost de a fi un mare eveniment pentru întregul oraș, dar cu atât mai mult pentru mine, a fost atât de dornic să vadă prieteni în acțiune. “

Vee continuă:

„A doua zi sa întâmplat dezastru fatală, luând viața de prieteni și doi cântăreți excelente, Ritchie Valens și The Big bopper. Vestea a venit repede la Fargo. Semnalul postului de radio local, numit talente locale pentru a da viață dans programată. o săptămână înainte de aceasta, am format un vocal-Musico compus din grupa 5 băieți. stilul nostru sa bazat pe Buddy Holly și știa pe de rost toate succesele lui. Când am auzit apelul făcut de postul local de radio am oferit voluntar. chiar am avut nici un nume pentru grup la momentul respectiv, astfel încât pe zbor, am făcut apel Umbrele, ne-am întors în sus la dans și au fost plăcut acceptat cu entuziasm. la scurt timp după ce am înregistrat albumul meu cu piesa „Suzie baby „cu care am fost foarte norocos și a fost un succes major.“

Vee conchide:

„De ceva timp am vrut să fac un album tribut pentru prieteni, dar nu era sigur că avea dreptate. Dar anul trecut am primit multe cereri pentru album. Aceste cereri au venit nu numai de fanii mei și DJ, dar de asemenea, dintre urmașii credincioși ai prieteni –sigue având un număr foarte mare de fani devotos–. acest lucru mi-a dat încredere pentru a face album. de la „Suzie baby“ la acest album, am făcut multe înregistrări, dar nu am uitat buddy Holly și influența sa asupra stilului meu cântând și cariera mea “.

În ciuda circumstanțelor din jurul său de debut, Vee a devenit un star de bună credință, și a efectuat cu regularitate la concertele memoriale „Winter Dance Party“, care a avut loc în Clear Lake.

Date

In cariera timpurie a Vee, un muzician pe nume Elston Gunnn l -au însoțit , împreună cu trupa „Gunnn“ 6 7 8 numele său real Robert Allen Zimmerman, care a câștigat mai târziu faima cu numele de scena Bob Dylan .

În autobiografia lui Dylan, Cronici: Volume One , a menționat în special Bobby Vee și împărtăși importante și semnificative despre prietenia lor în detalii profesionale și personale de nivel.

Discografie

LP
  • 1960: Bobby Vee Sings Favorite
  • 1961: Și lucrurile cu siruri de caractere
  • 1961: TOPUL Fifties Rockin“
  • 1961: Ai grija de My Baby
  • 1962: O sesiune de înregistrare Bobby Vee
  • 1962: Crăciun fericit De la Bobby Vee
  • 1963: Îmi amintesc de Buddy Holly
  • 1963: Noaptea are o mie de ochi
  • 1964: The New Sound din Anglia
  • 1965: Live! pe turism
  • 1967: Un fel de dragoste pentru totdeauna
  • 1968: Doar Astăzi
  • 1969: Gates, Gril & Railings
  • 1999: Linia de jos
  • 2002: Nu aș schimba nimic
simplu
  • 1959: Susie Pat / zbor de mare
  • 1959: Ce vrei / iubirile mele Dragoste
  • 1960: Diavolul sau înger / Pat Din moment ce te-am cunoscut
  • 1960: cauciuc Ball / de zi cu zi
  • 1961: Ai grija de meu Pat / Bashful Bob
  • 1962: a alerga să-L / Îngeri în cer
  • 1963: Noaptea are o mie de ochi / apel anonim Telefon
  • 1967: Come Back Cand cresti / Swahili Serenade

Filmografie

  • Swingin „ De-a lungul (1962), Lippert Filme, color, 74 minute, regia: Charles Barton, producator: Jack Leewood, adaptare pentru ecran: Arthur Morton
  • Joaca – l răcește (1962), Allied Artisti, alb – negru, 82 minute, director: Michael Winner, producător: Leslie Parkyn, Julian Wintle, adaptare: Jack Henry
  • Doar pentru distracție (1963), Columbia Pictures, alb – negru, 85 minute, director: Gordon Fleming, producător și adaptor: Milton Subotsky
  • Hai, Să o Little live (1967), Paramount Pictures, culoare, 85 minute Director: David Butler, producătorii: John Herelandy, June Starr, scenariu: June Starr

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ Bobby Vee: 1960 cantareata pop decedează la vârsta de 73
  2. Înapoi la top↑ SongFacts (2016). „Ai grijă de My Baby“ (în limba engleză ) . Adus de la 26 octombrie .
  3. Înapoi la partea de sus↑ http://www.rockabillyhall.com/RobbyVee.html
  4. Înapoi la partea de sus↑ EveryHit.com
  5. Înapoi la partea de sus↑ Dickclarksabbranson.com
  6. Înapoi la partea de sus↑ History-of-rock.com
  7. Înapoi la partea de sus↑ Expectingrain.com
  8. Înapoi la partea de sus↑ Popentertainment.com