Category: Misses din Argentina

Isabel Sarli


Hilda Isabel “Coca” Gorrindo Sarli 4 ( Concordia , Entre Rios , 9 din iulie ca 1935 ) 3 este o actriță, o fostă showgirl și glamour model Argentina , cunoscut pentru rolul principal în numeroase filme sexploitation 5 6 desfășurate de Armando Bo , în anii cincizeci , anii șaizeci , șaptezeci și începutul anilor optzeci .

Sarli a stabilit în sine ca un pop icon 7 pictograma gay , 8 și sex simbol . 5 Munca sa a fost apreciată zeci de ani mai târziu , prin conținutul său Camp , Naif , kitsch – ul și grotesc, care , la rândul lor , au devenit filmele sale în filme de cult .

Biografie

El a început să lucreze ca un secretar pentru a ajuta la mama ei, dar atunci el ar oferi pentru modelul pentru toate tipurile de produse. Cariera ei de modelare a mers atât de bine, a trebuit să plece să lucreze ca un secretar. Apoi , ea a fost ales ra Argentina . el a câștigat în 1955 , când sa întâlnit în persoană , în cazul în care generalul Juan Domingo Perón . În concursul Miss Univers 1955 a fost un semifinalist.

Începuturile sale

Isabel Sarli într – o fotografie de promovare a Thunder printre frunze , 1957.
Sarli în Sabaleros 1958.

Este la acel moment, mai exact luna iunie anul 1956 9 , care găsește directorul Armando Bo (1914-1981), cu care dezvoltă o relație personală și profesională a picioare lungi (până la moartea cineastului) forme și muza filmelor sale . 10 Între timp, Bo a fost regizor, producător și co – stele.

consacrare film

Ambii au fost pionierii filmului erotic locale. În ciuda cenzurii care suferă în mai multe scene din filmele sale, au ajuns la cucerirea piețelor din întreaga lume, ceea ce a făcut – o stea populară din epoca în Mexic , Paraguay , Panama , Rusia , Japonia , Statele Unite și în alte țări din central și America de Sud . Singura lui rival a fost blonda Libertad Leblanc ; aceasta din urmă fiind „zeita alb“ versus „zeita trigueña“. Ambele au fost echivalentul local al Jayne Mansfield și Anita Ekberg .

Bo a convins – o să -i înfățișeze protagonistul Thunder printre frunze , 11 primele treizeci de producții între două , care a jucat primul , nuditate completă a cinematografiei argentiniene. Filmul a fost un succes , iar proiectul ca un simbol sexual al generației sale, el a văzut de zeci de ani în filme , cum ar fi Furia infernala , Favela , Carne , febră , 12 de foc , 13 Sabaleros , Vrăjit 14 și Insatiable .

În plus față de țara sa, împușcat în Brazilia , în Filipine , Mexic , Paraguay , Venezuela , și în altă parte. Actrița, care întotdeauna a mărturisit timid, definit „sexy, erotice și persecutați de oameni“ în fața camerei.

Printre miturile care inconjoara aceasta , ca întreg steaua este fraza celebra -?! «Ticălosul, ce mi – ai intenționat“ , se presupune că a spus în filmul CARNE15 a fost înregistrată în populara patrimoniu. Cu toate acestea, expresia nu apare în film , dar a fost creat de jurnalistul Jorge Lanata în 2004 pentru clipul video al La argentinidad postul de Bersuit Vergarabat . În cazul în care , cu toate acestea, se pare oarecum diferită în alte dintre filmele sale. 16 .

De fapt, în fiecare film argumentul a fost aproximativ la fel: Sarli este o creatură pasionat posedat de un om mai în vârstă (BO) și o dorință de nestăvilit pentru tineri ( de obicei jucat de Victor Bó , Armando e fiul).

Coca-a continuat cariera pana la moartea lui Armando Bo, în 1981, când sa retras practic din activitatea lăsând o memorie iconice, grație combinației de nevinovăție și voluptate, film emblematic timpul său.

Returnare și recunoaștere

La șaizeci de ani după retragerea sa de cincisprezece a revenit la marele ecran în Lady întoarce , Jorge Polaco. 17 În 1998 a debutat în reviste de teatru în lucrarea tetanică .

În anul 2009, Sarli a participat la două producții: Zilele mele cu Gloria și Arroz con leche după 19 ani departe de fotografiere. 18

Conținutul Naif și căputa din filmele sale au dus la o reevaluare a activității sale transformarea acestora în filme de cult în cercurile subterane și diseminarea mai largă. În vara anului 2010, Societatea de Film de Lincoln Center din New York , cinci plătește tribut și expoziție festival cu șase dintre filmele sale, ca un exemplu de film de kitsch a anilor șaizeci și șaptezeci . 2

Diego Curubeto a făcut un documentar despre activitatea intitulată binom carne pe carne 19 și în 2009 , Juan José Jusid filmat un film de lung metraj intitulat Zilele mele cu Gloria în cazul în care Isabelita Sarli, fiica actriței implicate. 20 21

Filmografie 3

  • 1958: Thunder printre frunze .
  • 1959: Sabaleros .
  • 1960: India .
  • 1960: … Și diavolul a creat oameni .
  • 1961: Favela .
  • 1962: La burrerita de Ypacarai .
  • 1962: șaptezeci de ori șapte .
  • 1964: luxurianta tropicale .
  • 1964: Leoaica .
  • 1964: zeita impur .
  • 1965: Cizmarul e soția .
  • 1966: zilele caniculare .
  • 1966: The Naked ispită .
  • 1967: Primarul doamnă .
  • 1968: La Mujer de mi padre .
  • 1968: Carne .
  • 1969: Foc .
  • 1969: Naked în nisip .
  • 1969: Tropical ecstasy .
  • 1972: febră .
  • 1973: Furia infernala .
  • 1976: Embrujada (produs în 1969).
  • 1974: Viteza de orice .
  • 1974: Sexul și dragostea .
  • 1975: din fecioara zeita .
  • 1977: un fluture în noapte .
  • 1979: Ultima dragoste din Tierra del Fuego .
  • 1979: Insatiable .
  • 1980: O văduvă stricată .
  • 1996: Doamna se întoarce .
  • 2004: Floricienta .
  • 2007: Carne de carne .
  • 2009: Budinca de orez .
  • 2010: Zilele mele cu Gloria .
  • 2010: Parapolice negru, note pentru o preistorie AAA .
fotografii de publicitate de un fluture în noapte (1977).
Armando Bo și Isabel Sarli.
Isabel Sarli.

Premii și distincții

Asociatiei Criticilor de Film din Argentina ia acordat Argint Condor , în 2008 , la traiectoria și Festivalul de Film de Mar del Plata a plătit tribut. 22

În octombrie 2012, guvernul a numit Isabel Sarli ambasador al culturii populare Argentina, cu rang și subsecretarul ierarhie, conform Florencio Randazzo, a fost propus de către Ministerul Culturii a lăudat actrita „este considerat un adevărat reprezentativ al culturii naționale “. 23 De asemenea , că luna a fost onorat ca „personalitate marcantă a culturii orașului Buenos Aires“. 24

Bibliografie

  • Kuhn, Rodolfo : Armando Bo, filme, pornografie și alte reflecții naiv . Buenos Aires: Corregidor, 1984.
  • Martin, Jorge Abel : Filmele lui Armando Bo cu Isabel Sarli . Buenos Aires: Corregidor, 1981.

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ Isabel Sarli , în Cinenacional.com , se bazează pe date mai complete privind cinematografia argentiniană, susținute de INCAA
  2. ↑ Salt la:a b “impur zeita: o conversație cu Isabel” Coca “Sarli” , articol în limba engleză Daniela Bajar pe site – ul Filmlinc.
  3. ↑ Salt la:a b c foaie Isabel Sarli în Cinenacional.com.
  4. Înapoi la început↑ „Secțiunea I “ . Monitorul Oficial al Argentinei. 12 octombrie 2012. p. 7 . Adus de 10 noiembrie 2013 .
  5. ↑ Salt la:a b c „Isabel Sarli: o bombă de sex la Lincoln Center” , articol în limba engleză în revista Timpul de 07 august 2010.
  6. Înapoi la început↑ Weiss, Whitney. “Top 5 filme Isabel Sarli” . Portable.tv (în limba engleză ) . Accesat 19 octombrie 2013 .
  7. Înapoi la partea de sus↑ Trerotola, Diego (20 aprilie 2012). “Coca Camp” . Página / 12 . Adus de 12 noiembrie 2013 .
  8. Înapoi la top↑ „Icoane și tehnici de cucerire , în prima enciclopedie gay din Argentina“ . Ñ revista . Clarin . 29 decembrie 2009 . Adus de 10 noiembrie 2013 .
  9. Înapoi la partea de sus↑ “Interviu cu Coca Sarli” , audio pe siteul Ipernity 29 august 2008.
  10. Înapoi la partea de sus↑ “Isabel Sarli:” Întotdeauna „(primul video)» , videope siteul YouTube.
  11. Înapoi la partea de sus↑ “Isabel Sarli -” Thunder printre frunze „(fragment)» , videope siteul YouTube.
  12. Înapoi la început↑ Video a filmului „Fever“.
  13. Înapoi la început↑ Video film de „foc“.
  14. Înapoi la început↑ video a filmului „Bewitched.“
  15. Înapoi la partea de sus↑ http://soyelyugo.blogspot.com.uy/2009/01/canalla-qu-pretende-usted-de-m.html
  16. Înapoi la partea de sus↑ „bărbați și diavolul a creat (1).“
  17. Înapoi la început↑ “Isabel Sarli -” doamna se întoarce “(fragment)”.
  18. Înapoi la partea de sus↑ “The” Coca “Sarli revine la cinema” , articol în siteul Ciudad.com.ar 15 aprilie 2009.
  19. Înapoi sus↑ [1]
  20. Înapoi la început↑ “Isabelita Sarli: fiica Coca va fi lansat ca o actriță” , articol Sandra Commisso în ziarul Clarin (Buenos Aires) din 28 august 2007.
  21. Înapoi la partea de sus↑ „Zilele mele cu Gloria, Juan José Jusid, cu Isabel Sarli” , articol Juan Pablo Cinelli în ziar Página / 12 (Buenos Aires) din 16 septembrie 2010.
  22. Înapoi la început↑ „Festivalul de Mar del Plata, un tribut adus Isabel Sarli.”
  23. Înapoi la partea de sus↑ http://www.clarin.com/espectaculos/cine/Isabel-Sarli-embajadora-Cultura-Popular_0_790721077.html
  24. Înapoi la partea de sus↑ http://www.primiciasya.com/primicias/Isabel-Sarli-fue-declarada-Personalidad-destacada-de-la-ciudad-20121027-0029.html

Silvana Suárez


Silvana Rosa Suarez Clarence ( Cordoba, Argentina , 29 din septembrie ca 1958 ) a fost câștigătorul concursului 28 Miss World , a avut loc la Londra , Marea Britanie , reprezentand Argentina . Este a doua femeie din țara sa pentru a câștiga titlul (după Norma Cappagli în 1960). În tinerețe a fost o amantă de cântec, pe care a condus -o pentru a deveni director de cor de 17 de ani. El sa căsătorit în 1988 cu omul de afaceri Julio Ramos , dar au divorțat în 1999 .

Norma Nolan

Norma Nolan (născută Norma Beatriz Nolan Figueredo , în Venado Tuerto , provincia Santa Fe , Argentina 22 aprilie din 1938 ) este prima și singura femeie Argentina , pentru a câștiga titlul de Miss Univers în 1962.

Până în prezent, aceasta rămâne singura Argentina pentru a câștiga titlul de frumusete. Pe parcursul ultimului an al domniei a vizitat Ecuador , și împărțit apoi Regina Quito Helena Serrano Enríquez. 1 Nu se cunosc prea multe despre ea după ce a câștigat titlul de Miss Univers. Nolan păstrat o viață privată , după victoria sa.

Bibliografie

  1. Înapoi la început↑ “Helena Serrano 1962-1963” . site – ul oficial Regina Fundației de Quito . Adus de 04 mai 2016 .

Mónica Lamas

Mónica Lamas ( Buenos Aires , Argentina , 1937 ) a fost un american model jurnalist și actriță Argentina . Ea a fost aleasă domnișoara Argentina 1957 .

Cariera

Mónica Lamas a început cariera ca un model de la un tânăr de vârstă . Era oligophrenics normal de profesor specializat în copii și a studiat compoziției dramatice. O frumusete înnăscută și talentul pe podium, în 1957 a fost ales ra Argentina , un eveniment în care a reprezentat „Miss Gran Buenos Aires“ , cu pseudonimul Inés Yantorno . 1 Astfel , a devenit a patra „Miss Argentina“ succesive (al cărui primul nume a început cu litera „I“) , deoarece acest eveniment a început să se desfășoare în țara noastră. Acest lucru a condus -o pentru a reprezenta țara la concursul Miss Univers 1957 , ajungând la un semifinalist, datorită eliminării Miss SUA, Leona Gage , urcand la locul 15 în luna februariecâștigător sa încheiat până fiind domnișoara Peru, Gladys Zender . În multe dintre spectacolele sale , el ar putea purta rochii prietenul lui designerul Paco Jamandreu și machiaj Bruno Boval . 3

El a cochetat în teatru , în ’57 , cu o lucrare a tânărului autor spaniol Ricardo Asturia .

La televiziune a participat la unele cicluri de moda ca revista Jean Cartier în 1958 , condus de popularul couturier Jean Cartier și soția lui Maria Fernanda Cartier .

Ani mai târziu Monica a fost dedicată proiectarea costumelor de baie ( pe care ea a defilau) și vândute în buticuri majore de Buenos Aires , Asuncion și Santiago de Chile . El a studiat , de asemenea , jurnalism la Cercul Press.

Într-un interviu cu el la momentul respectiv despre faptul daca el sa bucurat fateta de Miss Argentina, Lamas a spus:

„Nu, titlul nu mi-aduc noroc: timp de șase ani mă întâlnesc un bărbat gelos, și apoi mi-am dat seama că timpul a trecut.“

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ http://eltoqueguardiola.blogspot.com.ar/2014/04/miss-argentina-historias-detras-de-la.html
  2. Înapoi la partea de sus↑ http://chileancharm.com/1957_SWIMSUIT/SWIMSUIT.htm
  3. Înapoi la partea de sus↑ http://web.archive.org/web/http://www.acceder.gov.ar/es/584449

Nequi Galotti

Elsa Cecilia Guadalupe Galotti , poreclit Nequi (n. 8 din arminden din 1960 ), este un fost model , gazdă TV și jurnalist Argentina.

Biografie

El a fost născut în Rafaela , provincia Santa Fe , The 8 din arminden din 1960 .

Căsătorit în primele nunțile cu Luis Rusconi, care a avut doi fii (Michael și Luis), iar în al doilea nunțile cu Bartolomé Mitre, director al ziarului La Nacion , care a trebuit să Santos Mitre.

Cariera

În 1980 a fost ales ra Argentina 1 motiv pentru care au participat la concursul de Miss World .

În timpul anilor 1980 a fost unul dintre „modele de sus “ de pasarele argentiniene, care lucrează pentru cei mai importanti designeri ai vremii. Modelul grafic a fost , de asemenea , fiind partea de sus a „For You“, „Claudia“, „vosotras“ reviste, printre altele. El a lucrat în filmul Pasagerii Garden (1982) , în regia lui Alejandro Doria .

Timp de zece ani , au dus la Utilísima : „femeie de frumusețe“ (câștigătoare trei Martín Fierro cel mai bun program de cablu de sex feminin), în 2001 , a câștigat primul său Martin Fierro de Graciela Massanes . 2 condus , de asemenea , timp de 10 ani „Musical Stave“, „40 , “ „Pictura decorativă“ și „20 de ani mai tineri“.

El a participat la edițiile programelor de știri de seară de diferite C5N efectuarea coloane de moda, design si arta. Este , de asemenea , realizează programul „Moda si Stil De Nequi“ , care difuzeaza week – end, pentru care a câștigat premiul Martín Fierro 2009 3 cel mai bun program de Moda si Design TV prin cablu.

În octombrie 2011 , el a câștigat o lucrare jurnalistică Martin Fierro prin cablu în lista scurtă de sex feminin, prin programul C5N moda difuzat de canalul C5N .. 4 2016 este în prezent expozanților ecran Los Angeles Dimineața Canal Trece

Premii și nominalizări

Martín Fierro Premii pentru cablu
an categorie Nominalizare rezultat
2001 Cel mai bun program de Femeie femeie de frumusețe câștigător
2002 câștigător
2006 câștigător
2007 nominalizat
2010 Cel mai bun program de modă și tendințe C5N Fashion câștigător
2011 Cel mai bun jurnalism Femeie După-amiaza târziu câștigător
2012 Cel mai bun program de modă și tendințe C5N Fashion nominalizat

Bibliografie

  1. Înapoi la început↑ „reprezentanții argentiniene 1980″ . glamourargentino.com.ar. Arhivat din original la 23 noiembrie 2015 . Accesat 18 octombrie 2011 .
  2. Înapoi la partea de sus↑ „ “ femeie de frumusețe „vine cu premiul“ . 12/12/01 . Ziarul La Nacion . Accesat 18 octombrie 2011 .
  3. Înapoi la început↑ “Martín Fierro Cable Premii Câștigătorii din 2010” . 2010 . aptra.org.ar. Arhivat din original la 23 noiembrie 2015 . Accesat 09 octombrie 2011 .
  4. Înapoi la început↑ „cablu de noapte Mare“ . 2011 . Magazine în curând . Accesat 18 octombrie 2011 .

Natalia Kim

Natalia Kim este o actriță , model de si prezentatoarea de televiziune Argentina de origine din Asia . Bunicii săi au fost coreene și tatăl său, japoneză . 1

Cariera

Natalia Kim a studiat comedie muzicală la „Instituto Julio Bocca“, renumitul dansator Julio Bocca , și integrează „Instabil Compania Club 69“.

În televiziune , a participat în anul 2002 , „programul Always Ready “ pentru Canal 13 , unde a început ca un cronicar și apoi să ia parte la diverse sectiuni fixe de schite si parade. Mai târziu, el a avut acțiuni în ficțiunile ca ” Malandras ” ( Canalul 9 ) și ” Los Roldán ” ( Telefe ), plus “programul Mentime care mă iubesc , ” care a condus Ronnie Arias de Canal 13 . În 2005 el a condus „programul Tao de sex si dragoste “ pe canalul Infinito . 1 În perioada martie din 2008 și ianuarie a anului 2009 , a lucrat în „ El Muro Infernal “ , în Telefe , ca domnișoara murítă, și este acum parte din „ Just in time “ , de asemenea , în Telefe , în cazul în care ea a jucat Rosa.En Foca 2006 el a acționat în sufletul pirat ca „master“

În filmul , el a jucat în filmul încă nepublicat „ El Tigre Escondido “ de Luis Barone, împreună cu Alejandro Awada și Mausi Martinez. 2 El a mai jucat în filmul independent „ Regatul meu pentru o farfurie zburătoare “ , în regia lui Tetsuo Lumière. În cele din urmă, el a servit în anul 2009 , în filmul ” 100% Lucha: Lord of the clonelor “.

Filmografie

TV

  • Always Ready ” ( 2002 de – 2003 de ), după cum Wang Zece.
  • Malandras ” ( 2003 ), ca Shi Lu.
  • Mentime Îmi place ” ( 2004 ) și Kim.
  • Los Roldán ” ( 2004 ) , ca Yuri.
  • Alma Pirata ” ( 2006 ) și master
  • Tao de sex si dragoste “ ( 2005 ), în rolul de dirijor.
  • Brain Wall ” ( 2008 de – 2009 de ), Miss murítă.
  • Just in Time ” ( 2009 de – anul 2010 ), ca Foca Rosa.
  • Singurii ” ( 2011 ), Akira.
  • Loco x Vos ” ( 2016 ), ca și Yim.

Film

  • El Tigre Escondido ” ( 2003 ) , ca Nancy. 3
  • TL-1: Regatul meu pentru o farfurie zburătoare ” ( 2004 ), ca Nadia Schaffer.
  • Dragostea Autocollant ” ( 2007 ).
  • Adâncimile ” ( 2007 ) și China.
  • TL-2: Fericirea este o legendă urbană ” ( 2009 ).
  • 100% Lucha: Lord of the Clones ” ( 2009 ).

Bibliografie

  1. ↑ Salt la:a b Sexul este o afacere mare Clarin – 05 iunie 2005
  2. Înapoi la partea de sus↑ cinenacional.com, Tiger Hidden
  3. Înapoi la început↑ National Cinema