Category: Câștigătorii Premiul Goya pentru cele mai bune costume

Gerardo Vera

Gerardo Vera Perales ( Miraflores de la Sierra ( Madrid ) octombrie-martie din 1947 ) 1 este un designer de set , costum de designer , un actor și regizor de film și teatru spaniol .

Cariera

Gradul în limba engleză Filologie și Literatură de la Universitatea Complutense din Madrid , și în teatru de la Universitatea din Exeter, a început ca un actor în Horsefly . 2 a fost director al Centrului Național de Teatru între 2004 și 2011.

In film a regizat filme People „s Istoria lui Rosendo Juarez (1990), o femeie sub ploaie (1992), La Celestina (1996), a doua piele (2000) și Desire (2003).

Montarea de joc dumnezeieștilor cuvinte , produse de Drama Centrul Național în 2006, el a deschis teatrul Valle-Inclan din Madrid. Acest spectacol a participat în 2007 la Festivalul de Lincoln Center din New York , prima dată este reprezentat în ea o lucrare produsă în Spania și în limba spaniolă. 3

După trecerea prin Centrul Național de Teatru este în întregime dedicat teatru, și a regizat spectacole pentru diferite teatre Madrid și august (Osage County) (2011) , cu Amparo Baró , vulpile mici , cu Nuria espert , Maribel și familia ciudat , de Miguel Mihura , The Infanta Isabel (2013), de credit , de Jordi Galceran , la Teatro MARAVILLAS (2013), The oloaga de Inishmaan , de Martin McDonagh , în teatru spaniolă (2013) , în luna aprilie și din nou în Teatro Maria Guerrero în 2015 regia fraţii Karamazov .

Printre premiile sale sunt una dintre Premiul Goya pentru cele mai bune costume pentru El Brujo Amor în 1986 și Premiul Goya pentru Cel mai bun Art Direction pentru fata ochilor . În 1988 a fost distins cu Premiul Național de Teatru .

Bibliografie

  1. Înapoi la partea de sus↑ biografică la Centrul Național de Teatru
  2. Înapoi la partea de sus↑ Interviu Accesat 06 august 2013
  3. Înapoi la partea de sus↑ Forța cuvintelor Divine “cuceri New York , El Pais , 28 iulie 2007.
  4. Înapoi la partea de sus↑ Trei poster lucrări regizat magistral de Gerardo Vera . Horacio Otheguy Riveira, Culturama, 21 ianuarie 2014. Accesul 02 februarie 2014.

Sonia Grande

Sonia Grande ( Oviedo , 1964 ) este un designer de costume spaniol, câștigător al Premiul Goya pentru cele mai bune costume în 1999 pentru filmul lumina ochilor dumneavoastră .

Biografie

Înscriși la Școala Regală de Arte Dramatice , a început să lucreze în teatru cu regizori de talia lui Miguel Narros , în conformitate cu care a participat la asamblarea Visul unei nopți de vară (1986), de William Shakespeare , unul la care urmeze un an mai târziu incurcaturile de Scapin de Molière , la Teatrul spaniol . De asemenea , a făcut la început, un raid în fața camerei de filmat, prezentând programul cultural Pinboard (1986) , în spaniolă de televiziune , cu Aurora Redondo .

Din 1990 , atunci când sunt complet dedicate proiectarea costume de film, fiind responsabil pentru o mare parte din cele mai importante titluri ale filmelor spaniole în ultimele două decenii.

Subliniază colaborarea cu regizori spanioli cele mai notabile , cum ar fi Alejandro Amenábar , Pedro Almodóvar , Fernando Trueba , Icíar Bollaín și José Luis Cuerda . De asemenea , Woody Allen a avut – o în ultimele patru producții ale Vicky Cristina Barcelona , Midnight in Paris , la Roma , cu dragoste și Magic în lumina lunii . 2

El a fost nominalizat de nouă ori pentru Premiile Goya , obtinerea de fata visurilor tale (1999), de Fernando Trueba.

Filmografie

  • 2016 Julieta
  • 2015 regresie
  • 2014 Magic în lumina lunii
  • 2012 La Roma , cu dragoste
  • 2011 Midnight in Paris
  • 2010 Chiar și ploaie
  • 2009 nu este atât de ușor
  • 2009 Broken Embraces
  • 2008 Blind floarea – soarelui
  • 2008 Vicky Cristina Barcelona
  • 2007 Lola, filmul
  • 2007 Miguel y William
  • 2007 Manolete
  • 2006 Educația Zânelor
  • 2005 material seminal, o poveste de dragoste
  • 2004 Seaward
  • 2004 oribila crimă de stradă ritual Tribulete
  • 2004 Romasanta
  • 2004 Târfa și balena
  • 2003 Sfârșitul unei Mystery
  • 2002 Vorbeste cu ea
  • 2002 Fatum
  • 2001 Sin.noticias lui Dumnezeu
  • 2001 Alte
  • 2000 Fugitivas
  • 2000 Marian Anul
  • 1999 Limba Butterfly
  • 1999 Lupii Washington
  • 1998 Fata visurilor tale
  • 1998 O zi în soare
  • 1996 Îngerul Păzitor
  • 1996 ca un fulger
  • 1996 La Celestina
  • 1993 Truhanes

Bibliografie

  • profilul IMDb
  • Sonia Grande, „Asturiana a lunii“ din decembrie pentru cariera triumfală în filmul
  • Interviu în La Voz de Asturias , 23 decembrie 2009
  • Interviu în Diario El Pais , 22 decembrie 2009